*Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια
Το πάρτυ του γάμου ή η ώρα του πρωινού της επόμενης ημέρας – αν ο γάμος γίνεται εκτός πόλης – σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε ή να δεχθείτε πρόταση γάμου. Αυτές οι στιγμές θα πρέπει να ανήκουν στους νιόπαντρους και όχι να αποσπάται η προσοχή από αυτούς και όλοι ξαφνικά να αρχίσουν να συγχαίρουν και να εύχονται σε εσάς. Τόσες μέρες έχει ο χρόνος. Μία μία οι χάρες!!

*Να κάνουμε ένα άλμπουμ όλο τρέλα
Μερικά ζευγάρια προτιμούν να διατηρήσουν όλες τις φωτογραφίες του γάμου τους «αποκλειστικές». Να τις έχουν μόνοι εκείνοι ή τελοσπάντων να επιλέξουν ποιες θα «δημοσιοποιήσουν». Ανεβάστε με προσοχή φωτογραφίες στο facebook και το instagram και κυρίως σε όσους το ζευγάρι δεν φαίνεται καθαρά. Περιοριστείτε στις φωτογραφίες που δείχνουν εσάς και την παρέα σας και ως φόντο, το σκηνικό του γάμου

*Ουδέν σχόλιο
Μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι για το φίλο που άλλαξετε την κατάσταση του στο facebook  από το » αρραβωνιασμένος » σε «παντρεμένος «, αλλά δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσετε σε αστεία μεν ενοχλητικά δε σχόλια. Μπορεί να  είναι εξαιρετικά βαρετό για εκείνον να σχολιάζει συνέχεια τέτοιου είδους πειράγματα.   

*Πες μου πού είσαι και τι κάνεις
Μπορεί όταν βρίσκεστε στην Αθήνα να μιλάτε κάθε 1 ώρα για τα πιο απίθανα πράγματα αλλά όταν η φίλη σας θα είναι στο ταξίδι του μέλιτος ας αποφύγετε ακόμη και τα απλά μηνύματα. Γιατί να την διακόψετε από το σαφάρι με ελέφαντες ή το κολύμπι σε κάποια κρυστάλλινα νερά; Αφήστε που μπορεί να ξεχάσει να σας απαντήσει και να έχουμε εκ νέου παρεξηγήσεις. Κάντε για λίγο την καρδιά σας πέτρα και μην επικοινωνήσετε. Σε λίγες μέρες θα γυρίσει, θα πάτε για καφέ και θα τα μάθετε όλα!

*Το google σπίτι σας
Το γεγονός ότι σε 5 μήνες παντρεύεστε είναι πολύ ευχάριστο αλλά η νεόνυμφη φίλη σας το μόνο που δεν θέλει να ακούει για λίγο καιρό είναι ο,τι αφορά προετοιμασίες γάμου. Αφήστε την λίγο να ηρεμήσει από το άγχος που πέρασε τόσο καιρό και την συμβουλεύεστε αργότερα για τα σχετικά θέματα.   

*Next question, please
Περιττό αν πούμε ότι δεν ρωτάμε: άντε πότε με το καλό το παιδάκι, το κάνατε χθες βράδυ, πόσα λεφτά συγκεντρώθηκαν από τα δώρα κτλ. Αδιακρισίες που ίσως λάβουν απαντήσεις μετά από πολλούς μήνες αλλά όχι τις επόμενες 10 μέρες του γάμου!!      

*Black humour
Και ακόμη πιο περιττό, να αναφερθείτε σε μια πρόσφατη έρευνα που διαβάσατε και αναφέρει ότι 1 στα 2 ζευγάρια χωρίζει το πρώτο χρόνο έγγαμου βίου. Καταπιείτε το… Δεν μας αφορά.   

gamos.gr