Το βιβλίο του Ρούτγκερ Μπρέγκμαν, Ουτοπία για Ρεαλιστές, δεν επιχειρεί να προβλέψει το μέλλον, επιχειρεί να ξεκλειδώσει το μέλλον ανοίγοντας τα παράθυρα του μυαλού μας.

Από ένα παγκόσμιο βασικό εισόδημα έως την εργάσιμη εβδομάδα των 15 ωρών, και από έναν κόσμο χωρίς σύνορα έως έναν κόσμο χωρίς φτώχεια – έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια πιο ουτοπική σκέψη.

Ο Ρούτγκερ Μπρέγκμαν μας ταξιδεύει στην ιστορία, πέρα από τον κλασικό διαχωρισμό μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, εισάγοντας ρηξικέλευθες ιδέες των οποίων ξεκάθαρα έχει έρθει η ώρα.

Η Ουτοπία για Ρεαλιστές  είναι από εκείνα τα σπάνια βιβλία που σε αιφνιδιάζουν και προκαλούν αυτά που νομίζεις ότι γνωρίζεις, αποδεικνύοντας ότι το πιο μη ρεαλιστικό οικονομικό μοντέλο είναι αυτό που εφαρμόζουμε σήμερα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη σε 17 χώρες, ενώ στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαϊου 2017 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ο Ρούτγκερ Μπρέγκμαν είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους νεαρούς στοχαστές της Ευρώπης. Ο 27χρονος ιστορικός και συγγραφέας έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία με θέμα την ιστορία, τη φιλοσοφία και τα οικονομικά. Το Ουτοπία για ρεαλιστές  έγινε bestseller στην Ολλανδία και αποτέλεσε αφετηρία για το κίνημα του βασικού μισθού που σύντομα έγινε πρωτοσέλιδο στη χώρα. Ο συγγραφέας έχει προταθεί δύο φορές για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας για το έργο του στην ολλανδική εφημερίδα De Correspondent. Άρθρα του έχουν εμφανιστεί επίσης στη Washington Post και στο BBC.

entertainment.in.gr