Η Skoda ετοιμάζεται να μπει δυναμικά και στην κατηγορία των μικρών SUV, με ένα μοντέλο που θα ονομάζεται Karoq! H ονομασία Karoq. προέρχεται από μια τοπική διάλεκτο της φυλής Alutiiq, η οποία βρίσκεται σε ένα νησί στη νοτιοδυτική ακτή της Αλάσκας.

Το νέο μοντέλο έρχεται να επιβεβαιώσει τις προτεραιότητες της φίρμας που περιλαμβάνεται την προσθήκη νέων SUV που θα ακολουθήσουν μετά το πρόσφατο λανσάρισμα του Skoda Kodiaq στις διεθνείς αγορές. Πρόκειται για ένα νέο SUV με κόμπακτ γραμμές, που θα ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές των υπολοίπων μοντέλων της φίρμας. Κατά πάσα πιθανότητα θα αντικαταστήσει το Yeti και θα τοποθετηθεί κάτω από το Kodiaq.

Το Skoda Karoq εντυπωσιάζει με την μοναδική και ελκυστική ταυτότητά του και εισάγει – παράλληλα με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της μάρκας – μία νέα, συναισθηματική σχεδιαστική γλώσσα στην κατηγορία των κόμπακτ SUV”, δήλωσε ο Μπέρναρτ Μάγιερ, Διευθύνων Σύμβουλος της ŠKODA. “Είναι σημαντικό για εμάς να δίναμε στο νέο μας SUV μία ισχυρή ονομασία, η οποία παράλληλα να αποτυπώνει την ονοματολογία των SUV μοντέλων μας. Ταυτόχρονα, δημιουργήσαμε μία άριστη και αξιομνημόνευτη αξία για τους πελάτες μας”, επισήμανε μέλος του Συμβουλίου για τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ. Οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου προέρχονται από τις δοκιμές που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο και για αυτό το λόγο είναι ακόμη καμουφλαρισμένες.

auto.in.gr