Υπό στενή παρακολούθηση από τη διεθνή τεχνολογική κοινότητα τελεί η Samsung και η πρόσφατη κυκλοφορία του νέου προηγμένου smartphone της, μετά το φιάσκο του Note7 και τις εκρηκτικές μπαταρίες του. Προς το παρόν, τα πρώτα προβλήματα είτε αντιμετωπίζονται με μια θεραπευτική ενημέρωση λογισμικού, εκτός ίσως από ένα: η πλήρης ταχεία ασύρματη φόρτιση.

Οι πρώτες αναφορές προβλημάτων στο Samsung Galaxy S8/S8+ αφορούσαν σε μια κόκκινη απόχρωση στην οθόνη κάποιων από τα πρώτα μοντέλα που έφτασαν στα χέρια όσων είχαν υποβάλλει παραγγελίες πριν την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής.

Αν και γινόταν λόγος για αδιευκρίνιστο αριθμό συσκευών -που κυκλοφόρησαν ευρύτερα στο Instagram-, η Samsung έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται για ποιοτικό πρόβλημα στο hardware, το οποίο μάλιστα επιλύεται με μια ενημέρωση στο λογισμικό που θα πρέπει να αναμένεται σύντομα.

Μετά το «red tint» όμως, ακολουθούν αναφορές για δύο ακόμα προβλήματα: η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal αναφέρεται σε ένα δεύτερο software update που θα διατεθεί μόνο στη Νότια Κορέα, όπου κάποιοι από τους πρώτους κατόχους S8 δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το Wi-Fi. To πρόβλημα αναγνωρίστηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία και αποδόθηκε σε εγχώριο πάροχο υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο και τις ρυθμίσεις των σημείων ασύρματης πρόσβασης.
{{{related}}}
Εντούτοις, το τρίτο πρόβλημα δεν φαίνεται περιορίζεται στην έδρα της Samsung. Στο αμερικανικό φόρουμ αλληλοβοήθειας των χρηστών Samsung, αναφέρεται ότι αδυνατούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα ταχείας ασύρματης φόρτισης με προγενέστερους του τηλεφώνου ασύρματους φορτιστές, οι οποίοι ωστόσο πληρούν τις προδιαγραφές του κοινού προτύπου Qi («τσι»), του Wireless Power Consortium. Στη λίστα συμβατών συσκευών της Samsung, περιλαμβάνονται τα S8, εντούτοις χρήστες αναφέρουν online πως η φόρτιση διακόπτεται με το μήνυμα «wireless charging paused».

H συζήτηση συνεχίζεται στη διεύθυνση στο us.community.samsung.com.

  • Ξέρατε ότι… Η ηλεκτρομαγνητική επαγωγή παράγει ένα μαγνητικό πεδίο, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί ηλεκτρικό ρεύμα για τη φόρτιση της μπαταρίας σε συσκευές που είναι τοποθετημένες στην επιφάνεια φόρτισης (charging pad).
  • H Samsung προωθεί την ασύρματη φόρτιση ήδη από το 2015, με το Samsung Galaxy S6

tech.in.gr