Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ κατηγόρησε την Παρασκευή την Μαρίν Λεπέν ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί χωρίς αιδώ την επίθεση στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων για να τροφοδοτήσει τον φόβο και να διαιρέσει τον γαλλικό λαό για μικροπολιτικούς λόγους.

«Ορισμένοι υποψήφιοι επέλεξαν σήμερα το πρωί την ακρότητα και την διαίρεση», δήλωσε ο Μπερνάρ Καζνέβ.

Το Εθνικό Μέτωπο έχει καταψηφίσει στο Κοινοβούλιο έναν προς έναν όλους τους αντιτρομοκρατικούς νόμους που έχουν παρουσιασθεί, τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός απαντώντας στις δηλώσεις της Λεπέν, η οποία ζήτησε την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων και την απέλαση των ξένων πολιτών που βρίσκονται σε καταλόγους παρακολούθησης από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο γάλλος πρωθυπουργός απάντησε και στον Φρανσουά Φιγιόν επισημαίνοντας τις δικές του επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας την εποχή που ήταν πρωθυπουργός στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί.

Η επίθεση κυριάρχησε στις δηλώσεις των υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές την Παρασκευή και οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν περισσότερο το βράδυ, καθώς το σίγουρο είναι ότι η επίθεση ανακατεύει την τράπουλα στο τέλος της μακράς προεκλογικής εκστρατείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό