Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες ότι η Ρωσία μετακινεί στρατεύματά της στη μεθόριο με τη Βόρειο Κορέα.

Η ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων εντός των ρωσικών συνόρων δεν είναι δημόσιο θέμα, δήλωσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μέσα ενημέρωσης έχουν καταγράψει μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που κάνουν λόγο για μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού προς τα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υιοθετήσει σκληρή γραμμή έναντι του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος προχωρά στην ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος του, παραβιάζοντας τις αποφάσεις που έχει λάβει το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ.

Η Πιονγιάνγκ έχει απειλήσει με καταστροφή τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, αλλά και τις ΗΠΑ, ενώ φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει την επιθετική ρητορική της.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι «η εποχή της στρατηγικής υπομονής» για την πλευρά των ΗΠΑ στο θέμα της Βόρειας Κορέας έχει τελειώσει.

Τόσο η Σεούλ, όσο και το Τόκιο έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός προληπτικού αμερικανικού πλήγματος κατά της Βόρειας Κορέας, καθώς θα είναι οι πρώτες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ