Με την ιαχή «αθάνατος», δάκρυα στα μάτια κι ένα παρατεταμένο χειροκρότημα είπαν την Παρασκευή συγγενείς, φίλοι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και εκατοντάδες πολίτες το «τελευταίο αντίο» στον συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, έναν από τους αξιωματικούς του Στρατού που βρήκαν τον θάνατο από την πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Παλαιοκκλησίου Καρδίτσας, στο χωριό όπου έμενε τα τελευταία χρόνια με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους.

Στους επικήδειους που εκφωνήθηκαν, από τον Κίμωνα Καλεντερίδη, συνταγματάρχη, αρχηγό της τάξεως ’89 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκκλησίου, Χρήστο Μπάγκο, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ήθος του Θωμά Αδάμου, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την καλοσύνη και την προσφορά του.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με τον υπουργό Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα, καθώς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης.

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής κηδεύεται ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του στο στρατιωτικό δυστύχημα.

Η κηδεία και η ταφή του θα γίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ