Το νέο BMW i3 (94 Ah) κατέκτησε το βραβείο ‘World Urban Car’ για το 2017 στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

«Είναι ένα βραβείο που το απαιτούσε η εποχή μας. Τα καθημερινά αυτοκίνητα σε πολλές – ίσως στις περισσότερες – περιοχές του κόσμου θα πρέπει να γίνουν μικρότερα για να βρίσκουν δρόμους να κινούνται και χώρους στάθμευσης στις όλο και πιο συνωστισμένες πόλεις, με πληθυσμούς που αυξάνονται ραγδαία κάθε χρόνο ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του θεσμού βραβείων World Car, Mike Rutherford

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που το BMW i3 αναδείχτηκε ‘Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης της Χρονιάς’», δήλωσε ο Ludwig Willisch, Επικεφαλής του BMW Group στην περιοχή της Αμερικής.
Το νέο BMW i3 (94 Ah) προσφέρει 50% αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας (33 kWh) χάρη στην υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα των κυψελών ιόντων λιθίου. Η ομάδα του BMW i προσπάθησε να διατηρήσει τις διαστάσεις της μπαταρίας, παρά τη σημαντικά αυξημένη αυτονομία. Οι τιμές επιδόσεων 170 hp AC του σύγχρονου ηλεκτροκινητήρα παραμένουν σχεδόν ίδιες. Ο ηλεκτροκινητήρας επιταχύνει το BMW i3 από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 7 δευτερόλεπτα.

auto.in.gr