Στο νέο Public στο Κολωνάκι ξεκινούν το Σάββατο 22 Απριλίου τα εργαστήρια blast architecture που απευθύνονται σε παιδιά 8 ετών και άνω. Μέσα από το αρχιτεκτονικό παιχνίδι με τουβλάκια LEGO, τα παιδιά καλλιεργούν την ομαδικότητα, τη φαντασία και την κριτική σκέψη, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Το blast architecture είναι ένα αποκλειστικό πρόγραμμα της blast (build and learn art • science • technology) που έχει σχεδιαστεί με βάση την αρχιτεκτονική σύνθεση. Ο αρχιτεκτονικός τρόπος σκέψης λειτουργεί σαν εργαλείο και όχι σαν αυτοσκοπός, με στόχο την ανάπτυξη ποικίλων δεξιοτήτων, σε ένα περιβάλλον μάθησης μέσα από το παιχνίδι. Τα παιδιά εφαρμόζουν στην πράξη γνώσεις γύρω από την οικοδομική, την πολεοδομία, την στατική και την αισθητική. Το βασικό υλικό του προγράμματος είναι το σετ LEGO Architecture Studio, καθώς και ποικιλία από πολύχρωμα τουβλάκια LEGO. Στις 22 Απριλίου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους πόλεις και κτίρια πάνω σε πλανήτες με αφιλόξενες συνθήκες. Βασική εισηγήτρια του προγράμματος blast architecture είναι η Μαρίνα Σταμπολή, Αρχιτέκτων Μηχανικός, η οποία ασχολείται με μελέτες πολιτιστικών και εκπαιδευτικών κτιρίων και παράλληλα έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη (από τη διεύθυνση http://blog.public.gr/event/ergastirio-steam-tin-blast-stis-22-apriliou-public-kolonakiou/). Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με email για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους.

  • Ξέρατε ότι… Ιδρυτής της blast είναι ο Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος σχεδιαστής ρομποτικής και freelance LEGO designer, μέλος της ομάδας επιστημόνων που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ρομποτικής πλατφόρμας LEGO MINDSTORMS.

Tα sessions απευθύνονται σε παιδιά 8+.

tech.in.gr