Τρεις ιδιοκτήτες ομάδων στην Αγγλία, δύο της Premier League και μία της Championship, βρίσκονται στον κατάλογο με τους χρηματοδότες της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ. Ο κύριος μέτοχος της Άρσεναλ, Σταν Κρένκε, έκανε δωρεά 1 εκατομμύριο δολάρια για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου, όπως προέκυψε από τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν από τον Indepentent.

O 69χρονος δισεκατομμυριούχος είναι ιδιοκτήτης μίας πραγματικής αυτοκρατορίας στα σπορ, που περιλαμβάνει επίσης τους Denver Nuggets στο NBA, Colorado Avalanche στο NHL, Colorado Rapids στην Major League Soccer, το Colorado Mammoth στη National Lacrosse League και τους Los Angeles Rams στο NFL.

Όμως ο Τραμπ μπόρεσε να επωφεληθεί και από την δωρεά του Τζόελ Γκλέιζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο οποίος δώρισε 250.000 δολάρια, ενώ ο ιδιοκτήτης της Φούλαμ, Σαχίντ Καν έχει δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια.

Όπως είναι γνωστό η οικογένεια Γκλέιζερ είναι και στο NFL με τους Tampa Bay Buccaneers που αγοράστηκαν από τον Μάλκολμ Γκλέιζερ (πέθανε στις 28 Μαΐου 2014) το 1995, ενώ ο Χαν, εκατομμυριούχος πακιστανικής καταγωγής, πήρε τους Jacksonville Jaguars που σήμερα έχουν αποτίμηση 1,5 δισ δολάρια, από τον Γουέιν Γουέβερ με 770 εκατομμύρια δολάρια.

Ο τελευταίος, ωστόσο, φαίνεται ήδη να έχει μετανοήσει με τη δωρεά που έκανε, μετά το σχετικό διάταγμα απαγόρευσης του Ντόναλντ Τραμπ, για τους Μουσουλμάνους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ