Αναβλήθηκε για την Παρασκευή στις 14:00 η απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για τα επεισόδια που συνέβησαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ουσιαστικά το δικαστήριο έκανε αρχικά αποδεκτό το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αναβολή στην υπόθεση, ώστε να καταστεί και τυπικά εμπρόθεσμη (ώστε να έχει συμπληρωθεί το 24ωρο) η πρόσθετη παρέμβασή του στην εκδίκαση, έχοντας νόμιμο συμφέρον σε περίπτωση αφαίρεσης βαθμών από τους Πειραιώτες.

Παρόντες από πλευράς Ολυμπιακού ήταν οι Γιάννης Βρέντζος, Σάββας Θεοδωρίδης, Κώστας Καραππαπάς και ο νομικός σύμβουλο των Πειραιωτών Αργύρης Λίβας, ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού ζήτησε να μην δοθεί αναβολή και να εκδικαστεί η υπόθεση άμεσα, θεωρώντας άκυρη την παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς δεν υπέβαλε την αίτηση 24 ωρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης: «H ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε την πρόσθετη παρέμβαση σε λιγότερες από τις 24 ώρες που προβλέπει ο κανονισμός. Όπως είναι διαμορφωμένες η κλήση και η δίωξη, εκτιμούμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει να προσφέρει κάτι. Δεν ήταν παρών και δεν νομιμοποιείται να ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης απάντησε πως νόμιμα κατατέθηκε η αίτηση της ομάδας του, αφού όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, σαφώς και υπάρχει έννομο συμφέρον:

«Μετα τις 16:00 πληροφορηθήκαμε τη δίωξη. Στις 19:02 χθες το απόγευμα αποστείλαμε το αίτημα. Με δική σας απόφαση έγινε σύντμηση της προθεσμίας για κατάθεση της αίτησης του ΠΑΟΚ. Επικουρικά εμείς θέλουμε να παρέμβουμε αλλά αν κατά την κρίση σας είναι απαγορευτικό το 24ωρο, ο ΠΑΟΚ υποβάλλει αίτημα αναβολής της δίκης τουλάχιστον μέχρι τις 19:00, ώστε να συμπληρωθεί και τυπικά το 24ωρο».

«Aισθανόμαστε παραπονούμενοι. Κρατάτε τον ΠΑΟΚ στη διαδικασία και εμάς μας χτυπάνε από παντού», σημείωσε μετά την απόφαση για αναβολή, ο δικηγόρος του Ολυμπιακού.

Δεδομένο θεωρείται πως ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει από την πειθαρχική επιτροπή να κληθούν για πρόσθετες καταθέσεις τόσο αθλητές και παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ, όσο και ο β’ παρατηρητής του αγώνα, Περικλής Λασκαράκης, ο οποίος σύμφωνα με όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Α’ παρατηρητής, δέχτηκε φραστική επίθεση και απωθήθηκε ώστε να μην φτάσει καν στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ