Την πρόθεσή του να αναλάβει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό μαζί με τις
υποχρεώσεις που έχει, εξέφρασε στον «αέρα» του «Σπορ FM», ο Δημήτρης
Γιαννακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, εξαπέλισε επίθεση στον νυν
πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Δημήτρη Μπαλτάκο, κατηγορόντας τον για
απροθυμία να μοιραστεί τα οικονομικά στοιχεία αλλά και για έλλειψη
ενημέρωσης σε ότι έχει να κάνει με το γήπεδο στου Γουδή.

Όπως ανέφερε,
«θέλουμε μια απάντηση σαφή. Ας μας πουν ότι έκαναν λάθος και τους
αρέσουν οι θέσεις και ας παραμείνουν. Αλλιώς ας παραιτηθούν. Εγώ έχω
διάθεση να ξανακάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Είμαι
έτοιμος να αναλάβω τον Παναθηναϊκό με ό,τι υποχρεώσεις έχει. Τις
αναλαμβάνω όλες. Με ό,τι υποχρεώσεις έχει».

Αναλυτικά ο κ.Δημήτης Γιαννακόπουλος μίλησε:

Για τη συνάντηση των εκπροσώπων του με τον Ερασιτέχνη:
«Ήταν μια συνάντηση παρωδία. Από τις 5/4 έχουμε ζητήσει μία συνάντηση για διάφορους λόγους, για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν έγινε σήμερα. Όχι με τους διοικούντες τον Ερασιτέχνη, αλλά με ανθρώπους σε πιο χαμηλές θέσεις. Από όλα τα στοιχεία πήραμε μόνο τις υποχρεώσεις, τον αγωνιστικό απολογισμό της σεζόν και το καταστατικό του συλλόγου. Τα πιο σημαντικά, δεν είναι διατεθειμένοι να μας τα δώσουν. Μας το είπαν στη συνάντηση, μας το είπε και ο γιος Μπαλτάκος με επιστολή πριν 15′.

Δεν υπήρχε διάθεση να μοιραστούν τα οικονομικά στοιχεία. Το γήπεδο στο Γουδή θα είναι εκτόξευση του ΠΑΟ. Δεν υπάρχει όμως ενημέρωση. Πώς θα μπορούν οι άνθρωποι που θα το τρέξουν να το τρέξουν αν δεν υπάρχει ενημέρωση; Υπάρχουν ασάφειες στην επιστολή και ψέματα για τις σχέσεις ΚΑΕ – Ερασιτέχνη. Προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουμε οικονομικά. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν πρόκειται να γίνει αυτό.

Ο κύριος Μπαλτάκος δεν έχει διάθεση να κάνει αυτό που είπε αρχικά. Παρακαλούμε πολύ δώστε μας μια σαφή απάντηση. Θα κρατήσετε τον Ερασιτέχνη; Ή θέλετε να μπουν χρήματα και να απογειωθεί ο Ερασιτέχνης; Θέλουμε μια απάντηση σαφή. Ας μας πουν ότι έκαναν λάθος και τους αρέσουν οι θέσεις και ας παραμείνουν. Αλλιώς ας παραιτηθούν. Εγώ έχω διάθεση να ξανακάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Είμαι έτοιμος να αναλάβω τον Παναθηναϊκό με ό,τι υποχρεώσεις έχει. Τις αναλαμβάνω όλες. Με ό,τι υποχρεώσεις έχει.

Δεν ξέρω τι ενημέρωση σας έχει δώσει ο Ερασιτέχνης. Εγώ έχω λάβει μια επιστολή ότι θα ενημερωθώ μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες για την έκθεση. Για το γήπεδο δεν υπάρχει ενημέρωση. Μακάρι να γίνει μια πολιτεία, εκεί που χτυπάει η παναθηναϊκή καρδιά.

Για το Γουδή και το ενδεχόμενο να μην κατασκευαστεί κλειστό γήπεδο για την ομάδα μπάσκετ:
«Ιδανικό θα ήταν να συστεγάζεται ο ΠΑΟ στον ίδιο χώρο. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Από εκεί και πέρα τυχαίνει να χρησιμοποιεί ο ΠΑΟ του μπάσκετ. Είναι σε διαδικασίες να το πάρει εξ’ ολοκλήρου για κάποια χρόνια. Αν συμβεί αυτό, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Δεν έχουμε ενημέρωση για το Γουδή. Με οδηγό την ΠΑΕ θέλουμε να τρέξουν τα πράγματα και να μην χαθεί καμία ευκαιρία. Έχω διαβάσει δεξιά κι αριστερά διάφορους… Παναθηναϊκός και γήπεδο στο Γουδή ό,τι καλύτερο, αυτό λέω. Εκεί που χτυπάει η πράσινη καρδιά.

Φαίνεται από την επιστολή ότι δεν υπάρχει διάθεση αποχώρησης. Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιηθούν μικροπροβλήματα από την πλευρά των ανθρώπων του Ερασιτέχνη. Δηλώνω ξεκάθαρα πως είμαι έτοιμος να αναλάβω όλες τις υποχρεώσεις. Να παραιτηθούν όλοι μαζί για να έρθει η διοίκηση και να αναλάβει. Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι οδηγούν εκεί την κατάσταση. Οι πληροφορίες μου λένε ότι το χρεός έχει μεγαλώσει. Είμαι διατεθειμένος να τα σβήσω όλα αυτά και να τα αναλάβω όλα».

Για το ματς με την Φενέρμπαχτσε:
«Ήταν πολύ άσχημο. Είχαμε ελπίδες. Πιστεύαμε ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κερδίσει το ματς. Υπήρξε ένα μπλακ άουτ, δεν έγινε σωστή διαχείριση και χάσαμε. Η σειρά έχει δρόμο. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε τις ικανότητες για να ανατρέψουμε τη σειρά».

Για το θέμα που προέκυψε με τους υπεράριθμους στο ΟΑΚΑ:
«Δεν νομίζω ότι υπήρχαν υπεράριθμοι χθες. Έγινε πολύ καλή δουλειά, ήταν όλοι οι διάδρομοι ελεύθεροι. Αν προκύψει οποιαδήποτε διαδικασία πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός. Ξέραμε ότι υπήρξαν πάνω από 150.000 αιτήσεις. Καταφέραμε και το διαχειριστήκαμε καλά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια δημοσίως σε όλους.

Για τον κόσμο: «Ο Παναθηναϊκός κόσμος έχει δείξει ότι είναι στο υψηλότερο επίπεδο».

Για το αν ελπίζει σε ισοφάριση και break στην Πόλη:
«Έχουμε τις δυνατότητες και το ταλέντο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα ψυχολογίας και διαχείρισης μυαλού».

Για τα μηνύματα των Τούρκων στο Instagram του
: «Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει. Η καζούρα και η πλάκα αρέσουν σε όλα. Όταν αυτό ξεφεύγει και γίνεται διακρατικό, Ελλάδα – Τουρκία, είναι 100% λάθος. Είναι αστείο και επικίνδυνο να αναφέρουμε ιστορικά γεγονότα Ελλάδας – Τουρκίας στα social media».

Για το θέμα της παραχώρησης του ΟΑΚΑ για 99 χρόνια στην ΚΑΕ:
«Πριν το Πάσχα μας είχε ζητηθεί ένα business plan. Οι άνθρωποι της ΚΑΕ το έκαναν. Την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί η συνάντηση με τον κύριο Βασιλειάδη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ