Με επιφύλαξη αντιμετωπίζει ο ειδικός Τύπος το Samsung Galaxy S8 και όχι μόνο λόγω της ανασφάλειας που προκάλεσε η ανάκληση ενός άλλου προηγμένου smartphone της, δύο φορές, μετά τα δεκάδες περιστατικά ανάφλεξης της μπαταρίας τους. Οι τεχνικοί συντάκτες μιλούν για υπετιμημένα νέα χαρακτηριστικά -όπως αυτό της ασφάλειας από την αναγνώριση της ίριδας του ματιού- για μισοτελειωμένες λειτουργίες -όπως οι δυνατότητες της Bixby– και άλλα.

Το Samsung Galaxy S8 κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα και η τιμή του το τοποθετεί στην πρώτη θέση της λίστας με βάση την τιμή του -από 829 ευρώ για το μοντέλο των 5,8 ιντσών με 64GB χώρο και από 929 ευρώ για το S8+ των 6,2 ιντσών επίσης χωρητικότητας 64GB.

Όπως σημειώνουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, το premium αυτό smartphone μπορεί να προσθέτει την τεχνολογία ξεκλειδώματος από το πρόσωπο του χρήστη, εντούτοις οι τεχνικοί επισημαίνουν κάτι που όλοι γνωρίζουμε από παλιά: μπορεί να ξεγελαστεί από μια φωτογραφία του.

Επίσης, η θέση του αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος -μερικά χιλιοστά από το φακό της κάμερας- αποδεικνύεται προβληματική, αφού ο χρήστης στην προσπάθειά του να την εντοπίσει ακουμπά το φακό και αναπόφευκτα τον θολώνει. Επίσης, δεν είναι βολική για τους αριστερόχειρες.

Ένας ακόμα λόγος που οι ειδικοί συνιστούν «αναμονή» είναι οι ατέλειες της Bixby, της πολυσυζητημένης ψηφιακής βοηθού που κάνει το ντεμπούτο της στο S8. Όπως σημειώνεται, κάποιες φωνητικές εντολές δεν υποστηρίζονται ακόμα ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες -πόσο δε μάλλον στην Ελλάδα.

Ακόμα, αισθητή είναι η απουσία του διπλού φακού, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει σε άλλα προηγμένα smartphone όπως το iPhone 7 Plus ή το νέο LG G6 και επιτρέπει στο χρήστη να θολώσει το υπόβαθρο και να εστιάσει επιλεκτικά στο θέμα του προσθέτοντας την αίσθηση του βάθους.

Η σημαντικότερη ωστόσο επιφύλαξη που εκφράζει ο ειδικός Τύπος είναι η αποτελεσματικότητα της νέας διαδικασίας ελέγχου των μπαταριών των τηλεφώνων της Samsung και για το λόγο αυτό συνιστούν και πάλι αναμονή. Αν δεν συμβεί τίποτα σε τρεις μήνες, τότε θα υπάρχει απόδειξη για την αποτελεσματικότητά της, σημειώνει το CNet.

tech.in.gr