Τζένη Παπαγεωργίου

Μια από τις πιο αναμενόμενες σειρές του HBO, το «The Wizard of Lies», κάνει πρεμιέρα στις 20 Μαΐου και αναμένεται να είναι μια από τις σειρές που θα συζητηθούν μέσα στο 2017, με σοβαρή πιθανότητα να διεκδικήσει υποψηφιότητες στα ερχόμενα τηλεοπτικά βραβεία Emmy.

Θα ήταν μάλλον αδύνατον να μη συμβεί κάτι τέτοιο καθώς, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Ρόμπερτ ντε Νίρο και Μισέλ Φάιφερ – μάλιστα ο ρόλος της εδώ θεωρείται το μεγάλο come back της ηθοποιού – ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Μπάρι Λέβινσον των «Good Morning, Vietnam» και «Rain Man».

Το story βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, στη μεγαλύτερη ίσως απάτη στα πρόσφατα οικονομικά χρονικά, την οποία διέπραξε ο Μπέρνι Μάντοφ, μεγαλομέτοχος της ομώνυμης χρηματιστηριακής Βernard Μadoff Ιnvestment Securities, και αποκαλύφθηκε το 2008, οπότε και ο Μάντοφ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 150 χρόνων.

Η απάτη αυτή προκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ ζημίες 50 δισεκατομμυρίων σε μικροεπενδυτές και όχι μόνο, καθώς η απάτη -που ισχυρίστηκε ότι μόνος του έστησε ο «Μεσσίας της Wall Street»- η «πυραμιδική» αυτή κομπίνα, θεωρείται η μεγαλύτερη στα χρηματιστηριακά δεδομένα.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο υποδύεται τον επιχειρηματία Μπέρναρντ Μάντοφ. Τη σύζυγό του Ρουθ υποδύεται η Μισέλ Φάιφερ, ενώ στο ρόλο του μεγαλύτερου γιου, Μαρκ, θα δούμε τον Αλεσάντρο Νίβολα. Παίζουν επίσης οι Χανκ Αζάρια, Νέιθαν Ντάροου, Κρίστεν Κόνολο, Κάθριν Ναρντούτσι, Νταϊάνα Χένρικς και Λίλι Ρέιμπ.

Φυσικά μιλάμε για αμερικάνικη δραματική σειρά σε σενάριο Σαμ Λέβινσον, Σαμ Μπάουμ και Τζον Μπέρναμ Σβαρτζ.

Δείτε το τρέιλερ.

entertainment.in.gr