Το A.I. Experiments, https://aiexperiments.withgoogle.com/  είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο συγκεντρώνονται πειράματα με την τεχνολογία του λεγόμενου machine learning, μια διαδικασία για να μάθουν οι μηχανές να αναγνωρίζουν ζωγραφιές, ήχους, ζώα και πρόσωπα, να αποκτήσουν στοιχειώδεις για τους ανθρώπους δυνατότητες, που αποδεικνύονται δύσκολες για τους υπολογιστές.

Είναι επίσης, μια καλή πηγή για να ασχοληθεί κανείς με την τεχνολογία, αφού εκεί συγκεντρώνονται και πολλά πρότζεκτ με ανοικτό λογισμικό που αξιοποιεί το TensorFlow που ανέπτυξε η Google. Μπορεί τέλος, να ανεβάσει το δικό του open source project.

Δύο ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά παραδείγματα:

  • Quick Draw: Το νευρωνικό δίκτυο θα προσπαθήσει να μαντέψει τι ζωγραφίσατε στον browser (Jonas Jongejan, Henry Rowley, Takashi Kawashima, Jongmin Kim, Nick Fox-Gieg, φίλοι από το Google Creative Lab και Data Arts Team).
  • Giorgio Cam: Το τηλέφωνό σας μπορεί να αναγνωρίσει ό,τι φωτογραφίσετε, να συνθέσει φωνή και να παίξει μουσική με στίχους βασισμένους σε ό,τι αναγνώρισε (δημιουργοί: Eric Rosenbaum, Yotam Mann, και φίλοι από το Google Creative Lab)

Διαβάστε περισσότερα για το machine learning στο tech.in.gr


Α.Ι. Experiments: Τι είναι το machine learning;

tech.in.gr