Η νεότερη ενημέρωση που προωθεί η Microsoft σε υπολογιστές με Windows 10 ονομάζεται Creators Update. Οι χρήστες που έχουν ενεργοποιημένη την αυτόματη λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων στο λειτουργικό σύστημα θα τη λάβουν «όταν καταστεί διαθέσιμη», με την εταιρεία να δίνει «προτεραιότητα στα νεότερα μηχανήματα». Οι έμπειροι χρήστες μπορούν να επιχειρήσουν να κατεβάσουν την ενημέρωση και να την εγκαταστήσουν μόνοι τους.

Εντούτοις, επειδή η ιστορία έχει δείξει ότι οι ενημερώσεις είναι πολύ ενοχλητικές, η Microsoft επισημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να ορίσει την χρονική περίοδο που προτιμά, να παύσει τις ενημερώσεις για μια εβδομάδα και να διευρύνει τις ώρες αιχμής που δεν θέλει να ενοχληθεί από την αυτόματη λήψη και εγκατάσταση οποιασδήποτε ενημέρωσης του συστήματος.

Η Microsoft φαίνεται να δίνει αυξημένη σημασία στο απόρρητο, μετά την γενική κατακραυγή και έτσι πριν την εγκατάσταση της ενημέρωσης ο χρήστης καλείται να επιλέξει εάν τα δεδομένα που θα μεταβιβάζονται στην εταιρεία θα περιορίζονται σε εκείνα που επαρκούν για την ασφάλεια και την ενημερότητα του συστήματος ή θα είναι περισσότερα, με δεδηλωμένο σκοπό να παραχωρούνται αρκετά στοιχεία στην εταιρεία ώστε να βελτιώσει τα διαγνωστικά εργαλεία της για τις αστάθειες ή δυσλειτουργίες των συστημάτων με Windows 10. Μπορείτε να δείτε μια λίστα των στοιχείων σας που μεταβιβάζονται στην Microsoft από τη χρήση των Windows 10 (Basic ή Full Level).

Οι νεότερες αλλαγές στη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων δημοσιεύονται στη διεύθυνση https://privacy.microsoft.com/el-GR/updates, στην ελληνική γλώσσα (τελευταία ενημέρωση Μάρτιος 2017).
{{{related}}}

tech.in.gr