Η Microsoft άρχισε να διαθέτει σταδιακά την ενημέρωση με τον χαρακτηριστικό τίτλο Creators Update στους χρήστες που επιμένουν στα Windows 10.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές προσθήκες στο λειτουργικό είναι το Paint3D, η καινούρια Ζωγραφική 3D των Windows που σας επιτρέπει να «ζωντανέψετε» τη ζωγραφιά σας σε τρισδιάστατη μορφή. Επίσης, η κοινότητα των πλέον δημιουργικών χρηστών ανεβάζει τις ζωγραφιές της στο Remix3D.com, ανταλλάσσοντας υλικό προς περαιτέρω επεξεργασία.
Ένα χρήσιμο νέο χαρακτηριστικό στη διαδικασία ρύθμισης του λειτουργικού είναι το Cortana Setup, δηλαδή η δυνατότητα να μιλήσετε στην Cortana για να κάνει τις ρυθμίσεις για σας.
Ευπρόσδεκτο για τους gamer, η δυνατότητα να μεταδίδουν ζωντανά την ώρα που παίζουν. Πατώντας το συνδυασμό του πλήκτρου των Windows με το G, εμφανίζεται η μπάρα λειτουργιών που αφορούν το παιχνίδι (Game bar), στην οποία έχει προστεθεί το εικονίδιο broadcast για να ξεκινήσει η μετάδοση του gameplay.
Οι παίκτες έχουν την τιμητική τους σε αυτή την ενημέρωση, αφού η Microsoft έχει προσθέσει μια ειδική ενότητα στις Ρυθμίσεις του λειτουργικού που αφορούν στα παιχνίδια. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ορίσει ότι οι πόροι του συστήματος (μνήμη, επεξεργαστής, κάρτα γραφικών) θα είναι αφοσιωμένα στο (υποστηριζόμενο) παιχνίδι που πρόκειται να ξεκινήσει. Ο χρήστης εμφανίζει τη Game bar με Windows+G, επιλέγει Settings και ενεργοποιεί το Game Mode.

Η Microsoft επιμένει πως ο Edge είναι ταχύτερος και ασφαλέστερος από τον Google Chrome και τον Mozilla Firefox, ενώ παράλληλα προβάλλεται ως εξαιρετικά λιτοδίαιτος, προωθώντας τη χρήση του από φορητές συσκευές (κυρίως notebook), ισχυρισμός που μένει να αποδειχτεί από τους χρήστες. Κάτι όμως ιδιαίτερα χρήσιμο για εκείνους που ανοίγουν απίστευτα πολλά tab (καρτέλες) στον browser και μετά ψάχνουν να βρουν αυτό που χρειάζονται ανάμεσά τους, είναι η δυνατότητα της προεπισκόπησης του περιεχομένου τους με μια ματιά (Tab Preview bar). Επίσης, προστέθηκε η δυνατότητα εισαγωγής σελιδοδεικτών, ιστορικού, password και άλλων δεδομένων από τον Internet Explorer και τον Google Chrome.
Μετά το Windows Hello (που επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το σύστημά σας με αναγνώριση του προσώπου σας, καταργώντας τα password) που επίσης επιταχύνεται με το Creators Update, κάτι ακόμα χρήσιμο προστίθεται, το Dynamic Lock. Αυτό αφορά στο κλείδωμα του συστήματος όταν ο χρήστης απομακρυνθεί όπως αποκαλύπτεται από συσκευές σε σύζευξη Bluetooth, όπως smartphone (iPhone, Android ή Windows Phone).
{{{related}}}

tech.in.gr