Τις τελευταίες ημέρες οι πάντες ασχολούνται με τις αποχωρήσεις στο Survivor και την παίκτρια Ειρήνη Παπαδοπούλου από την ομάδα των «Διασήμων», η οποία, ζορίζεται και ζορίζει τους συμπαίκτες της, εντείνοντας συνεχώς τα πνεύματα στο νησί.

Φήμες κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο περί οικειοθελούς αποχώρησης της παίκτριας, η οποία είχε έρθει σε κόντρα με τον Στέλιο Χανταμπάκη, που αποχώρησε από το παιχνίδι, ως ένας από τους προτεινόμενους. Διαβάστε περισσότερα…

Οι φήμες διαδόθηκαν από γνωστή τηλεοπτική εκπομπή και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν ή όχι. Αν όχι, δεν θα είναι η πρώτη φορά…

Πάντως τα πράγματα δείχνουν δύσκολα για την παίκτρια έτσι κι αλλιώς. Στον Άγιο Δομίνικο, οι συνθήκες, η πείνα και η κούραση φαίνεται πως έχουν φτάσει την Ειρήνη Παπαδοπούλου στα όρια της, πράγμα που δυσκολεύει και τους συμπαίκτες της. 

Ας μην ξεχνάμε ότι ένα πρόβλημα που φαντάζει σε εμάς μικρό, ανούσιο ή υπερβολικό γιγαντώνεται στο πλαίσιο μιας κλειστής ομάδας απομονομένων ανθρώπων, που βασίζονται ο ένας στον άλλον προκειμένου να επιβιώσουν. Η απομόνωση του ενός σε αυτήν την περίπτωση, ψυχολογικά τουλάχιστον, αν όχι βιολογικά, οδηγεί σε τέλμα, απογοήτευση, ματαίωση, θάνατο.

Κι ενώ η αποχώρηση ή μη της Ειρήνης παραμένει…νεφελώδης…αξίζει να παρατηρήσουμε το πόσο  τελικά η υπερέκθεση των ατόμων – κάτι που συμβαίνει κατά κόρον στα παιχνίδια τύπου reality – στην τηλεόραση και στα ΜΜΕ γενικότερα, επηρεάζει την ψυχοσύνθεσή τους, τη συμπεριφορά τους και δημιουργεί εντυπώσεις στο μαζικό κοινό, προβάλλοντας έναν εαυτό, που δεν είναι ο «πραγματικός» αλλά ένας στριμωγμένος, ζορισμένος, εκτός ελέγχου εαυτός, που «τρέφεται» από την πείνα, τις συνέπειες της κακουχίας, την έλλειψη λοιπών ενδιαφερόντων, το άγχος για την επιβίωση και την επικράτηση έναντι των άλλων.

Γιατί ας μην ξεχνούμε ότι πέρα από την «εμπειρία», την οποία οι περισσότεροι παίκτες επικαλούνται δικαιολογώντας τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι, υπάρχει ένα πελώριο έπαθλο…

Με αυτές τις σκέψεις κλείνουμε διευκρινίζοντας ότι ο ΣΚΑΪ μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει την είδηση περί οικειοθελούς αποχώρησης της παίκτριας.

entertainment.in.gr