Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνοιξε το «καθαριστήριο του Πάπα» για τους άστεγους στη Ρώμη

Άνοιξε το «καθαριστήριο του Πάπα» για τους άστεγους στη Ρώμη

Άρχισε τη λειτουργία του το λεγόμενο «καθαριστήριο του Πάπα», ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο κέντρο της Ρώμης, όπου άστεγοι και πολίτες σε δύσκολη οικονομική κατάσταση θα μπορούν να πλένουν, να στεγνώνουν και να σιδερώνουν τα ρούχα τους. Σύντομα πρόκειται να προστεθούν ένα κουρείο, ένας χώρος εξοπλισμένος με ντουζιέρες, κέντρο διανομής ρουχισμού και τροφίμων και σειρά εξωτερικών ιατρείων.

Άρχισε τη λειτουργία του το λεγόμενο «καθαριστήριο του Πάπα», ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο κέντρο της Ρώμης, όπου άστεγοι και πολίτες σε δύσκολη οικονομική κατάσταση θα μπορούν να πλένουν, να στεγνώνουν και να σιδερώνουν τα ρούχα τους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην υπηρεσία του Βατικανού που ασχολείται με αγαθοεργίες στην περιοχή της Αιώνιας Πόλης, και η οποία εξαρτάται απευθείας από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο ιταλικός Τύπος τονίζει ότι με τον τρόπο αυτό δίδεται ουσιαστική συνέχεια στο Άγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο οργανώθηκε το 2016 και ήταν αφιερωμένο στην ευσπλαχνία και την ισχύ του ελέους.

Tην πρακτική εφαρμογή του σχεδίου ανέλαβε η καθολική εθελοντική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, μέσα στους χώρους του πρώην νοσοκομειακού συγκροτήματος «Σαν Γκαλλικάνο», στην παραδοσιακή συνοικία Τραστέβερε.

Σύντομα πρόκειται να προστεθούν στο καθαριστήριο ένα κουρείο, ένας χώρος εξοπλισμένος με ντουζιέρες, κέντρο διανομής ρουχισμού και τροφίμων και σειρά εξωτερικών ιατρείων.

Τα έξι πλυντήρια, τα έξι στεγνωτήρια και τα σίδερα που θα χρησιμοποιούνται στους χώρους του Σαν Γκαλλικάνο ήταν χορηγία γνωστής εταιρείας, η οποία παράγει ηλεκτρικά σκεύη.

Παράλληλα, ένας άλλος μεγάλος βιομηχανικός όμιλος προσφέρθηκε να διαθέσει δωρεάν, και σε μόνιμη βάση, σαπούνια για απορρυπαντικά για τα ρούχα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024