Στα χέρια του Κώστα Αρσενιάδη περνά και πάλι από σήμερα η Εθνική ανδρών του βόλεϊ. Ουσιαστικά ο προπονητής του -φιναλίστ του Κυπέλλου- ΑΟΠ Κηφισιάς επιστέφει στη θέση του ομοσπονδιακού, μετά το 2009. Και όπως τότε έτσι και τώρα, η πρεμιέρα του θα γίνει στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Σε δηλώσεις του ο 50χρονος τεχνικός τόνισε: «Αποτελεί σίγουρα τιμή το ότι επιλέχθηκα από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου.

Δεν το κρύβω ότι ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Εθνική, για να ολοκληρώσω αυτό που έμεινε στη μέση το 2009, ωστόσο δεν μπορούσα να γνωρίζω αν θα είχα αυτή την ευκαιρία και φυσικά το πότε θα μου δινόταν. Σίγουρα πάντως τώρα είναι εντελώς διαφορετικές οι συγκυρίες.

Η Εθνική είναι μια ομάδα που έχει δυνατότητες, έχει ταλέντο, έχει παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν και έτσι να ανέβει επίπεδο. Σίγουρα το ευρωπαϊκό βόλεϊ έχει προχωρήσει, έχουν εμφανιστεί πολλές ομάδες υψηλού επιπέδου, δίπλα στις παραδοσιακές δυνάμεις, οι οποίες φιλοδοξούν να πλασαριστούν κοντά σ’ αυτές.

Σ’ αυτό το νέο περιβάλλον λοιπόν η θέση μας είναι… αυτή που είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή και μένει να δούμε αν μπορούμε να αλλάξουμε επίπεδο. Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε μόνο τον προκριματικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και το πώς θα παρουσιαστούμε πιο πλήρεις και πιο ανταγωνιστικοί εκεί. Είναι νωρίς να σχολιάσουμε τον όμιλο, δεν είμαστε το φαβορί, αλλά στα χαρτιά είμαστε η 3η δύναμη.

Είναι μεγάλη τιμή το ότι βρίσκομαι στο τιμόνι της Εθνικής, αλλά είναι κι ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί αυτό συμβαίνει σε μια δύσκολη στιγμή.

Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια με τον κ. Δρίκο, την οποία θα προσπαθήσουμε να την συνεχίσουμε και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Στην κατάσταση που είμαστε καλύτερα να μιλάμε όσο το δυνατόν λιγότερο και ό,τι έχουμε να πούμε να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Το Who is Who του Κώστα Αρσενιάδη

Ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24/10/1967 και 14 ετών άρχισε να παίζει βόλεϊ στον Αίολο Ταύρου, όπου έμεινε μέχρι το 1987, για να ακολουθήσει μια 8ετία στην ΑΕΚ (μέχρι το 1995) και να κλείσει την καριέρα του στον Ιωνικό Νικαίας το 1997.

Η προπονητική καριέρα του άρχισε το 1990 στον Αίολο, αλλά στο γυναικείο τμήμα, για να ακολουθήσουν τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ (1992-1994), πριν μεταπηδήσει στην Μεταμόρφωση, την οποία ανέλαβε στο Β΄ τοπικό και την οδήγησε στην Α2 (πανηγυρίζοντας 5 ανόδους σε 6 σεζόν).

Επόμενος σταθμός της καριέρας του το 2000 ήταν το Παγκράτι (Β΄ Εθνική), το οποίο το 2003 ανέβηκε στην Α1 και το 2006 πανηγύρισε την έξοδό του στην Ευρώπη καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Το 2008 βρέθηκε στον ΑΟ Κηφισιάς και την επόμενη σεζόν στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με τον οποίο κατέκτησε το Super Cup. Τη διετία 2009-2011 ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ κι από το καλοκαίρι του 2011 βρίσκεται ξανά στο «τιμόνι» της Κηφισιάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ