Η μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας, μέσα σε μία μέρα, είναι γεγονός! Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 χιλιάδες εθελοντές θα συντονιστούν ταυτόχρονα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με σκοπό για ακόμη μια χρονιά, να διαδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού σε όλη τη χώρα.

Στόχος είναι, μέσα σε μία ημέρα, χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συμμετάσχουν σε οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης, ξεπερνώντας τον αριθμό ρεκόρ των 100.000 εθελοντών, από 3.000 ομάδες, σε πάνω από 1.000 σημεία δράσης πανελλαδικά.

Ο αθλητικός σύλλογος «ΠΑΟ Θρίαμβος Αθηνών Δάφνης» δίνει το μεγάλο ραντεβού την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 10:00 στο μετρό «Αγ. Ιωάννης» επί της Λ. Βουλιαγμένης, με χώρο «ευθύνης» τον Λόφο Αγίου Ιωάννη Κυνηγού, μια πηγή πράσινου στην περιοχή που όμως είναι υποβαθμισμένη και με πολλά προβλήματα.

Ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο σημείο που αρχικά θα υποβληθεί σε αποχλόαση με μηχανήματα του Δήμου, ενώ μετά το Πάσχα θα συντηρηθεί από ειδικά συνεργεία με σκοπό να εξυγιανθεί πλήρως και να αποτελέσει ξανά πόλο έλξης για παιδιά και οικογένειες.

Υπεύθυνη προγράμματος του συλλόγου είναι η κα Τζένη Κουμενδούρου, γνώστης του αντικειμένου και με μεγάλη πείρα σε ανάλογες δράσεις, υπεύθυνος ακαδημιών, ο Παναγιώτης Θεμελίδης, ενώ ολόκληρο το Δ.Σ. του Θριάμβου, κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την ανάδειξη της εθελοντικής προσπάθειας, της συνεργασίας και της δημιουργικότητας.

Ήδη οι υπεύθυνοι του συλλόγου έχουν επισκεφτεί τον λόφο με γεωπόνους και κλιμάκιο του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Αστικής Πανίδας, Αλέξανδρου Μοντιάνο, ο οποίος την Κυριακή το πρωί θα απευθύνει χαιρετισμό στη συγκεκριμένη δράση που αποτελεί μια μεγάλη νίκη της προστασίας του περιβάλλοντος.

Την ενεργή συμπαράστασή τους θα δηλώσουν το 10ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αθηνών – Ξένια Γιακουμάκη, Αρχηγός 10ου Συστήματος Ν/Π Αθήνας, το 56ο Σύστημα Προσκόπων Ακρόπολης – Γεώργιος Βασιλάκης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Μαρκουΐζος Ηρακλής , Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Τμήματος Αθηνών, το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης (Δ/ντρια κ. Βασιλική Πασχαλιώρη), το 8ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης (Δ/ντρια κ. Γεωργία Νικολάου).

Υποστηρικτές είναι ο Δήμος Αθηναίων Δ/νση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας, Δήμος Δάφνης / Υμηττού, η εταιρία Βίκος, καθώς και οι: Θεμελίδης Χρυσός και τέχνη – Παναγιώτης Θεμελίδης υπεύθυνος Ακαδημιών, Διεθνής Αθλητική ΕΠΕ «Admiral» – Κρίτων Μάρκογλου Διευθύνων Σύμβουλος – Παναγιώτης Παναγάκος Γεν. Διευθυντής και το Μονοπώλιο ΕΠΕ – Γεώργιος Λεονταρής Μελος Δ.Σ. του συλλόγου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ