Έγιναν με επιτυχία χθες τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Liquid Stability in a World of Fragility” από δύο φωτογράφους που έχουν ταξιδέψει πολύ, είδαν πολλά και γνώρισαν τον κόσμο μέσα από το φακό τους.

Στις φωτογραφίες τους αποτυπώνονται δύο διαφορετικές καταστάσεις ζωής. Το υγρό στοιχείο και η γη. Το ένα μέσα στο άλλο. Ο χώρος και ο χρόνος. Δύο διαφορετικές οπτικές σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Νέα Υόρκη, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη. Ανατολή και Δύση. Το παλιό και το καινούριο, επάνω στον ίδιο χρόνο. Παρατηρώντας τον να περνά. Φωτογραφίζοντας τα σημάδια του σε έναν εύθραυστο κόσμο.

Γιώργος Ξουραφάς. Βραβευμένος Ελληνοκαναδός φωτογράφος. Πολίτης όλου του κόσμου. Ταξιδεύει, αποτυπώνοντας στιγμές ζωής με αποτέλεσμα και ο ίδιος να γίνεται μέρος τους. Αφρική, Καναδάς και ΗΠΑ για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Σήμερα ζει μεταξύ ΗΠΑ κ Καναδά συνεχίζοντας να δημιουργεί πορτραίτα! «Δες τον κόσμο μέσα από τα μάτια μου», λέει και μας προσκαλεί να δούμε τον κόσμο μέσα από τη ματιά του. Τη δική του φιλοσοφία ζωής.

Ο Mike Fan Tong Hwa με καταγωγή από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κίνα, σπούδασε φωτογραφία και κάμερα στη σχολή Σταυράκου. Έχει συνεργαστεί σε παραγωγές κινηματογράφου, τηλεόρασης και θεαμάτων για περισσότερα από 10 χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας και τέχνης. Τα τελευταία 5 χρόνια ταξιδεύει και φωτογραφίζει κυρίως στην Ασία, ασκώντας παράλληλα την άλλη αγάπη του, τον σχεδιασμό και δημιουργία κοσμημάτων υψηλής αισθητικής.

Έκθεση Φωτογραφίας
30 Μαρτίου – 10 Απριλίου
Στο ΦΟΥΑΡ (Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6, 1ος όροφος)

entertainment.in.gr