Η 4η Ιουλίου 1957 είναι μια σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Fiat. Είναι η μέρα που το πρώτο 500 βγήκε στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Τορίνο της Ιταλίας. Σύντομα αυτό το «μικρό μεγάλο αυτοκίνητο» εδραιώθηκε στη συνείδηση του κόσμου ως το έμβλημα της μαζικής αυτοκίνησης. Για να γιορτάσει τα 60α γενέθλια του μοντέλου, η Fiat επέλεξε την Έκθεση της Γενεύης για να παρουσιάσει την επετειακή έκδοση 500, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 560 κομμάτια.

Το επετειακό μοντέλο 500 διατίθεται μόνο σε ανοιχτή (cabrio) εκδοχή και φέρει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον πρόγονό του σε μια μοντέρνα έκφραση, όπως το vinyl ταμπλό, το επιχρωμιωμένο φινίρισμα του καπό και το vintage λογότυπο μπροστά.

Επιπλέον, το επετειακό 500 προσφέρει στον βασικό του εξοπλισμό δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων, τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια, σύστημα αφής UconnectTM Radio Live 7» με λειτουργία Bluetooth, σύστημα πλοήγησης και θύρες USB και AUX IN, οθόνη TFT 7», αυτόματο κλιματισμό, προβολείς ομίχλης και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος. Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι δυο βενζίνης, 1.2 69 HP και 0.9 TwinAir 85 HP, που συνδυάζονται με αυτόματο Dualogic κιβώτιο και paddles στο τιμόνι.

auto.in.gr