Οριστικά εκτός τελικής φάσης World League έμεινε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, μετά τη χθεσινή νίκη της Ολλανδίας με 15-13 στα πέναλτι επί της Ρωσίας στη Ρούζα. Οι «οράνιε» ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον Α΄ προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης με 7 βαθμούς, ενώ Ελλάδα και Ρωσία έχουν από τέσσερις και αναμετρώνται στις 18 Απριλίου, στο Αστραχάν.

Ακόμη κι αν η εθνική νικήσει και ισοβαθμήσει στην κορυφή με την Ολλανδία, υστερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια (δύο ήττες) κι έτσι δεν έχει ελπίδες κατάληψης της πρώτης θέσης, που οδηγεί στα τελικά της Σανγκάης. Αντίθετα, η Ρωσία με «καθαρή» νίκη (σ.σ. στον κανονικό αγώνα και όχι στα πέναλτι) επί του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος προκρίνεται, καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία με την Ολλανδία.

Να σημειωθεί ότι από τον όμιλο της εθνικής θα προκριθεί μόνο η πρώτη ομάδα, ενώ από τον Β΄ όμιλο θα περάσει και η δεύτερη της κατάταξης, λόγω περισσότερων βαθμών ή καλύτερου συνετελεστή τερμάτων. Το εισιτήριο για την τελική φάση εξασφάλισαν από τον Β΄ όμιλο η Ουγγαρία (8β.) και η Ιταλία (7β.), που θα παίξουν για την πρωτιά στις 18/4 στο Αβετσάνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ