Οι χρήστες του Messenger, του προγράμματος επικοινωνίας μελών και μη του Facebook, θα μπορούν σύντομα να κοινοποιούν σε φίλους και γνωστούς την τρέχουσα θέση στην οποία βρίσκονται. Η υπηρεσία Live Location ενεργοποιείται από το χρήστη και η θέση του κοινοποιείται επιλεκτικά, ενώ μεταδίδεται επί 60 λεπτά διαρκώς καθώς ο χρήστης μετακινείται -εκτός εάν επιλέξει να σταματήσει τη μετάδοση.

Η δυνατότητα άρχισε να παρέχεται στις ΗΠΑ, δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη στην Ελλάδα, ωστόσο μια ενημέρωση του Messenger θα την καταστήσει διαθέσιμη σε όλες τις χώρες, σε smartphone με Android ή iOS (iPhone).

Ο χρήστης του Messenger θα μπορεί να ενημερώσει για την τρέχουσα θέση του έναν ή μια ομάδα φίλων με τους οποίους έχει ξεκινήσει μια συζήτηση.

  • Η επιλογή είναι διαθέσιμη επιλέγοντας το εικονίδιο «Περισσότερα» (««) στις επιλογές του μηνύματος (κείμενο, φωτογραφία κ.λπ.) και το Share Live Location κατά τη συζήτηση με έναν ή περισσότερους φίλους. Προς το παρόν, στην Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα να μοιραστείτε την Τοποθεσία σας, όχι όμως την μετακίνησή σας.

Ο χρήστης μπορεί να σταματήσει να μεταδίδει την τρέχουσα θέση που βρίσκεται ανατρέχοντας στο μήνυμα που την μοιράστηκε και επιλέγοντας Stop Sharing Location.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να στείλουν στον συνομιλητή τους τη θέση ενός στατικού σημείου ενδιαφέροντος -όπου για παράδειγμα, θα μπορούσαν να συναντηθούν. Από τα «Περισσότερα» («…»), θα μπορούν να επιλέξουν ένα σημείο (Location) μετακινώντας μια χαρακτηριστική κόκκινη πινέζα στο επιθυμητό σημείο στο χάρτη ή να κάνουν αναζήτηση και να επιλέξουν την αποστολή του επιλεγμένου σημείου (Send).

Ο Facebook Messenger είναι η νεότερη υπηρεσία που προστίθεται σε εκείνες που επιτρέπουν στον χρήστη το λεγόμενο Location Sharing. Μόλις προ ημερών, η Google ανακοίνωσε ότι επιτρέπει το ίδιο από τους Χάρτες Google, ενώ τα iMessages στο iPhone επιτρέπουν επίσης την κοινοποίηση θέσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τέλος, πού στηρίχτηκε η απόφαση της εταιρείας Facebook Inc. να επενδύσει στην ανάπτυξη της υπηρεσίας Live Location Sharing: Ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της υπηρεσίας Stan Chudnovsky σε συνέντευξή του στο Reuters αναφέρει πως «γι’αυτό συζητούσαν οι χρήστες στο Messenger», δηλαδή ήταν αρκετοί εκείνοι που έγραφαν συχνά το μήνυμα «Πόσο μακριά βρίσκεσαι;» ή, κάτι ανάλογο. Οι άνθρωποι λένε αυτό για το οποίο ενδιαφέρονται περισσότερο, είπε χαρακτηριστικά.

    tech.in.gr