Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει υπόθεση στην οποία διαπιστώθηκε πως μέχρι πρόσφατα ένας 30χρονος διατηρούσε προφίλ στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με τα αληθινά στοιχεία μιας κοπέλας και έτσι επιχείρησε να αποσπάσει χρήματα από τους φίλους της.

Η νεαρή κοπέλα ειδοποιήθηκε από μια φίλη της που είχε λάβει το σχετικό διαδικτυακό αίτημα για χρήματα και αμέσως εκείνη απευθύνθηκε την υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε στο tech.in.gr μερικές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με αυτές τις απόπειρες εξαπάτησης:

{{{related}}}

Εκεί σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 30χρονου ημεδαπού για παράβαση των διατάξεων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τα σχετικά στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιο αυτό, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε ενδελεχή κι εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν τόσο τα ηλεκτρονικά ίχνη όσο και η εμπλοκή του 30χρονου ως διαχειριστή-κατόχου του επίμαχου «ψεύτικου» προφίλ.Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Για να παρέχετε πληροφορίες, να καταγγείλετε παράνομες πράξεις ή δραστηριότητες μέσω Διαδικτύου απευθυνθείτε -ανώνυμα ή επώνυμ-α, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

  • Τηλεφωνικά: 11188.
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω του app CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

tech.in.gr