Το in.gr και η Feelgood σάς δίνουν τη δυνατότητα να δείτε πρώτοι τη νέα ταινία με ήρωες τους αγαπημένους μπλε χαρακτήρες της παιδικής μας ηλικίας: τα Στρουμφάκια.

Τα Στρουμφάκια επιστρέφουν ως ταινία animation. Ο σκηνοθέτης Κέλι Άσμπουρι (Shrek 2) επέστρεψε στα κλασικά σκίτσα του Πέγιο, προσπαθώντας να βρει έμπνευση και φαίνεται ότι τα κατάφερε.

Στην ταινία τις φωνές τους στους βασικούς χαρακτήρες δανείζουν οι Ντέμι Λοβάτο στον ρόλο της Στρουμφίτας, ο Ρέιν Ουίλσον (The Office) στον ρόλο του Δρακουμέλ, ενώ ο Μάντι Πατίνκιν (Homeland) θα δώσει τη φωνή του στον Μπαμπά-Στρουμφ.

Ένας μυστηριώδης χάρτης βάζει την Στρουμφίτα και τους καλύτερούς της φίλους, τον Σπιρτούλη, τον Σκουντούφλη και τον Προκόπη σε ένα συναρπαστικό αγώνα μέσα στο – γεμάτο μαγικά πλάσματα – Απαγορευμένο Δάσος για να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό πριν τα προλάβει ο μοχθηρός μάγος Δρακουμέλ. Επιβάτες ενός τρελού ταξιδιού, γεμάτου δράση και κίνδυνο, τα Στρουμφάκια βρίσκονται μπροστά στην ανακάλυψη του μεγαλύτερου μυστικού σε ολόκληρη την Στρουμφοϊστορία.

«Διαβάσαμε τα πρώτα κόμιξ και μελετήσαμε το έργο του Peyo για να βρούμε το οπτικό ύφος της ταινίας ως φόρο τιμής στην προέλευση των Στρουμφ και του πώς έμοιαζαν» λέει o σκηνοθέτης. «Αυτό επηρέασε κάθε τοποθεσία, εμφάνιση και τον σχεδιασμό των ίδιων των Στρουμφ, των μανιταρόσπιτων και των χρωμάτων».

Ο σκηνοθέτης λέει ότι ήθελε η ταινία να έχει την αίσθηση των κλασικών κινουμένων σχεδίων, αλλά και να ανακαλέσει το δικό του παιδικό βίωμα. «Αυτό το στυλ κινουμένων σχεδίων χρονολογείται από το 1940, είναι πολύ ζωντανό, ευχάριστο και οι χαρακτήρες τεντώνονται και πατικώνονται» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Προσπαθήσαμε να πετύχουμε μια ελαστική και ανάλαφρη ποιότητα».

Ο Άσμπερι ένιωσε ότι η ταινία ήταν μια ευκαιρία να μπει σε έναν εντελώς διαφορετικό καινούριο κόσμο και θυμάται ότι το έκανε αυτό όταν ήταν μικρός. «Όταν ήμουν μικρός, ήθελα να μπω μέσα στο Viewmaster μου και να παίξω μέσα σ΄αυτόν τον κόσμο. Αυτό ήταν από τις μεγαλύτερες επιρροές σε αυτή την ταινία, όταν ξέραμε ότι θα ήταν 3D, ήθελα να δημιουργήσω έναν κόσμο που δεν είναι εντελώς καρτουνένιος, αλλά να έχει μια κάποια πραγματικότητα, να είναι μαγικός, αλλά πρωτόγνωρος. Σαν να μπορώ επιτέλους μπω μέσα στο Viewmaster» εξηγεί.

Αυτός ο συνδυασμός, το κλασικό κινούμενο σχέδιο με την τρισδιάστατη ευαισθησία του Viewmaster, επηρέασε όλο τον σχεδιασμό παραγωγής. Το πρώτο βήμα ήταν να επιστρέψουν στα πρωτότυπα κόμιξ του Πεγιό και προσπάθησαν να το προσαρμόσουν στο τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο.

Για την καινούρια ταινία, οι δημιουργοί σχεδίασαν νέα 3D μοντέλα με επίκεντρο μερικά χαρακτηριστικά της δουλειάς του Πεγιό. Μάτια πιο ενωμένα, στόματα που κινούνται ανεξάρτητα από το σχήμα του κεφαλιού και του σαγονιού, τα φρύδια που ξεπετάγονται από το πρόσωπο και το καπέλο. Όλα τα Στρουμφ έχουν τον ίδιο σχεδιασμό και η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να διαφοροποιηθεί ο κάθε χαρακτήρας μέσα από τις ερμηνείες. «Μέσα από τη στάση του σώματος, τη συμπεριφορά και μερικά αξεσουάρ, μπορέσαμε να διαφοροποιήσουμε τους χαρακτήρες με τον τρόπο του Πεγιό» λέει o Άσμπερι.

«Έχει πολλή πλάκα να βλέπεις αυτές τις λεπτές διαφορές και να φτιάχνεις έναν ολοκαίνουριο χαρακτήρα».

Συμπληρώστε τη φόρμα για να κερδίσετε μία από τις διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας «Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 12:00 (ώρα προσέλευσης 11:00) στο Village @ The Mall Athens. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη.
* Η ταινία «Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 30 Μαρτίου, σε 3D, μεταγλωττισμένο και με υπότιτλους, σε διανομή Feelgoood.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ