Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας ότι εξαιρούνται από τον «κόφτη»
συντάξεων οι βουλευτές και αιρετοί α’ και β’ βαθμού της Τοπικής
Αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα, για τους νυν βουλευτές σημειώνει ότι δεν
συντρέχει λόγος έκδοσης συντάξεως, και ο επανυπολογισμός του ποσού θα
έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/12/18. «Έως τότε θα έχει εκδοθεί η σχετική
εγκύκλιος για αυτήν την κατηγορία» αναφέρεται.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έρχεται ως απάντηση σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, που ζητά να μην εξαιρούνται οι δήμαρχοι από τον «κόφτη», καταγγέλλοντας επιλεκτική μεταχείριση.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται:

«Οι μόνες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου, είναι αυτές που αναφέρονται ρητά στο άρθρο 4 του ν.4387/2016 (πολεμικές συντάξεις, συντάξεις Εθνικής Αντίστασης, συντάξεις λογοτεχνών-καλλιτεχνών, προσωπικές συντάξεις, συντάξεις λόγω ανικανότητας που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης).

»Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

»Σχετικά με παραπλανητικές αναφορές στον Τύπο, αποδεικνύονται αμέσως ψευδείς.

»Σε ότι αφορά τους ευρισκόμενους εν θητεία βουλευτές, δεν συντρέχει λόγος έκδοσης των συντάξεων και ως προς τον επανυπολογισμό, πρόκειται για μια διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31/12/2018 και έως τότε θα έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και γι’ αυτή την κατηγορία.

»Για πολλοστή φορά λοιπόν, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκαθαρίζει ότι καμιά τέτοια εξαίρεση δεν πρόκειται να υπάρξει και οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λοιπούς ασφαλισμένους της χώρας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ