Ο πολυβραβευμένος Τζο Χιλ επιστρέφει με μια συναρπαστική ιστορία επιβίωσης στο τέλος του κόσμου και παρουσιάζει ένα καθηλωτικό δυστοπικό μυθιστόρημα, το οποίο ψηφίστηκε από το παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό ως το Καλύτερο Βιβλίο Τρόμου στα Goodreads Choice Awards 2016. Tο βιβλίο κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Bell, σε μετάφραση Γιώργου Μπαρουξή.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο «Ο Πυροσβέστης». Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

  • Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κανείς δεν ξέρει πώς και από πού ξεκίνησε η πανδημία.

Το FOX έλεγε ότι ο μύκητας εξαπολύθηκε από το ISIS, με τη χρήση σπορίων που είχαν παρασκευαστεί από τους Ρώσους τη δεκαετία του 1980. Το MSNBC έλεγε ότι είχε δημιουργηθεί από βιολόγους της Χαλιμπάρτον και τον είχαν κλέψει φανατικοί Χριστιανοί κολλημένοι με την Αποκάλυψη. Το CNN ανέφερε και τις δύο θεωρίες.

Οι γιατροί το αποκαλούν Draco incendia trychophyton. Για όλους τους υπόλοιπους είναι απλώς το Δρακόστιγμα. Ένα ιδιαιτέρως μεταδοτικό σπόριο που σημαδεύει το σώμα όποιου προσβληθεί από αυτό με μαύρα και χρυσά στίγματα –μέχρι την αυτανάφλεξη.

Δεν υπάρχει θεραπεία. Κανείς δεν είναι ασφαλής.

Η Χάρπερ Γκρέισον είναι σχολική νοσοκόμα. Είναι έγκυος και έχει μολυνθεί από το Δρακόστιγμα. Και καθώς ο κόσμος γύρω της μετατρέπεται σε στάχτες, το μόνο που θέλει είναι να ζήσει. Έστω μέχρι να καταφέρει να γεννήσει το παιδί της.

Και τότε, ο Πυροσβέστης έρχεται…

  • Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τζο Χιλ είναι ο συγγραφέας της πολυβραβευμένης συλλογής διηγημάτων 20th Century Ghosts.
To Κουτί σε Σχήμα Καρδιάς, το πρώτο του μυθιστόρημα, απέσπασε το 2007 το βραβείο Bram Stoker, της Ένωσης Συγγραφέων Τρόμου, για το καλύτερο μυθιστόρημα πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, καθώς και το αντίστοιχο βραβείο Locus. Επίσης το 2007, μπήκε στις λίστες των καλύτερων βιβλίων της χρονιάς της Village Voice, του Publishers Weekly, του Amazon.com, του Book Sense κ.ά., ενώ το 2008 τιμήθηκε με το Thriller Award 2008 της Διεθνούς Ένωσης Συγγραφέων Θρίλερ, για το καλύτερο μυθιστόρημα πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.

Η Warner Bros έχει προγραμματίσει τη μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νιλ Τζόρνταν.

Ο συγγραφέας μεγάλωσε στο Μπάνγκορ του Μέιν. Σήμερα ζει στο Νιου Χαμσάιρ με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους.

  • Παρουσίαση του βιβλίου

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου (19:30) οι Εκδόσεις Bell, το Φantasticon και το Little Tree books & coffee καλούν το κοινό να γνωρίσει το νέο βιβλίο του Τζο Χιλ, Ο Πυροσβέστης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ευθυμία Δεσποτάκη και ο διευθυντής του εκδοτικού τμήματος Χάρης Νικολακάκης.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Μάνος Πετούσης.

entertainment.in.gr