Ο σάλος που έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του βραζιλιάνου τερματοφύλακα Μπρούνο Φερνάντες ντε Σόουζα, δεν απέτρεψε την ομάδα Μπόα Εσπόρτε να υπογράψει μαζί του συμβόλαιο για δύο χρόνια.

Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που τον Δεκέμβριο του 2010 είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της ερωμένης του, Ελίζα Σαμούδιο, την οποία στη συνέχεια διαμέλισε και την έδωσε ως τροφή στα σκυλιά του προσπαθώντας να εξαφανίσει τα αποδεικτικά στοιχεία! Μάλιστα, το άτυχο μοντέλο κυοφορούσε και τον «παράνομο καρπό» της σχέσης τους.

Ο Μπρούνο που στα 25 του ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου (έπαιζε στη Φλαμένγκο και θεωρούνταν υποψήφιος για το Μουντιάλ του 2014), σήμερα είναι ξανά ελεύθερος έχοντας εκτίσει συνολικά μόλις 7 χρόνια φυλάκισης.

Φυσικά, η κοινή γνώμη έχει «καταδικάσει» τον δολοφόνο σε «ισόβια» στη συνείδησή του κάτι που φάνηκε και στις αποδοκιμασίες των φίλων, αλλά και των χορηγών του συλλόγου που του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Μπόα Εσπόρτε, Ρόνε Μοράες ντα Κόστα, φαίνεται πως δεν σκοπεύει να ακυρώσει τη συμφωνία παρά το αποτρόπαιο έγκλημα που βαραίνει τον 32άχρονο:

«Η ομάδα δεν ευθύνεται για το παρελθόν και δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση της δικαιοσύνης να του επιτρέψει την ελευθερία του. Από τη στιγμή που τα δικαστήρια έκριναν πως του αξίζει να αποφυλακιστεί, εμείς θελήσαμε να του δώσουμε δουλειά και να τον βοηθήσουμε να επανενταχθεί στην κοινωνία».

Λίγο αργότερα μάλιστα, το κλαμπ σε τοποθέτησή του μέσω των social media, ανέφερε: «Ο Μπρούνο αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Η ομάδα μας του πρόσφερε μια επαγγελματική προοπτική και δεν κρίνει το παρελθόν του ως άνθρωπο».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόλλιας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ