Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία) διοργανώνει την Ι΄Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου ( 18-19-20 Μαρτίου 2017).

Στις Συναντήσεις αυτές μετέχουν 320 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία όλης τής Ελλάδας (Αθηνών: Εκάλης και Ψυχικού, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πατρών).

Ο θεσμός των Συναντήσεων Δημιουργικού Προφορικού Λόγου αποσκοπεί στην εξάσκηση των νέων μας στην τέχνη της Ρητορικής μέσα από νέα αγωνίσματα, όπως οι Διττοί Λόγοι (debate), o Αυθόρμητος και ο Προτρεπτικός Λόγος, καθώς και η Νοηματική Ανάγνωση.

Αξιοποιώντας τη μακρά και πλούσια παράδοση των Αρσακείων Σχολείων στην καλλιέργεια του προφορικού- ρητορικού λόγου όσο και στη διοργάνωση αγώνων ρητορικής τέχνης (σε ενδοσχολικό και πανελλήνιο επίπεδο), οι Συναντήσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στους εκκολαπτόμενους νεαρούς ρήτορες να εκφραστούν ελεύθερα αξιοποιώντας τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, αλλά και να βιώσουν την αξία τής γόνιμης και πολιτισμένης αντιπαράθεσης αρθρώνοντας σαφή και τεκμηριωμένο λόγο, μέσα σε ένα χαρούμενο, φιλικό και, πάνω απ’ όλα, γιορτινό, νεανικό κλίμα!

Η Ι΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Κατά τις δύο πρώτες ημέρες ( 18-19 Μαρτίου ) θα διεξαχθούν στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης οι Προκριματικοί γύροι των Αγωνισμάτων, ενώ το πρωί τής τρίτης ημέρας (20 Μαρτίου) στη «Στοά Του Βιβλίου», οι προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν τους Τελικούς Γύρους των αγωνισμάτων. Θα ακολουθήσει η Τελετή Λήξης-Βράβευσης, παρουσία επισήμων, οι οποίοι και θα βραβεύσουν τους διακριθέντες μαθητές.

Πεπεισμένοι πως στην εποχή μας περισσότερο από ποτέ πρέπει να κοινοποιούνται προσπάθειες που αναδεικνύουν τη στενή σύνδεση Λόγου, Πολιτισμού και Δημοκρατίας καλούμε όσους μοιράζονται αντίστοιχα ενδιαφέροντα να παρακολουθήσουν το τριήμερο τής Συνάντησης, καθώς οι αγώνες είναι ανοιχτοί στο κοινό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ