Ο διάσημος αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, γνωστός για τις επιτυχημένες προβλέψεις του για τα χαρακτηριστικά των iPhone πριν αυτά αποκαλυφθούν, συγκέντρωσε πλήθος στοιχείων για το Samsung Galaxy S8, τόσα ώστε να μην χρειάζεται να περιμένει κανείς την 29η Μαρτίου για να μάθει τι θα έχει και τι όχι το επόμενο κορυφαίο smartphone του νοτιοκορεάτη κατασκευαστή.

Το 9to5mac.com που, εξ αντικειμένου, παρακολουθεί στενά τις αποκαλύψεις του Kuo για τα προϊόντα της Apple, μεταφέρει τις πληροφορίες του για το S8 και το S8 Plus:

  • Το Galaxy S8 θα έχει οθόνη μεγαλύτερης διαγωνίου από το S7: 5,8 ίντσες, όπως και το S8 Plus θα έχει μεγαλύτερη διαγώνιο από το S7 edge, στις 6,2 ίντσες.
  • H διαθέσιμη μνήμη RAM θα είναι υψηλή στα 4GB αν και στα μοντέλα που θα διατεθούν σε Κορέα και Κίνα θα είναι υψηλότερη –6GB.

Ο αυξημένος λόγος θέασης μαρτυρά την αυξημένη ανάλυση 2960 x 2400 pixel, ενώ αμφότερα τα νέα μοντέλα  Galaxy λέγεται ότι θα έχουν οθόνες τεχνολογίας curved OLED.

Οι φημολογούμενες αλλαγές στη σχεδίαση επιβεβαιώνονται από τον Kuo, ο οποίος αναφέρει ότι θα λείπει πράγματι το μοναδικό φυσικό πλήκτρο Home από την μπροστινή όψη. Στο επάνω μέρος του S8, υποστηρίζει ο Kuo, θα υπάρχουν έξι αισθητήρες -εγγύτητας, φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου, αναγνώρισης της ίριδας του ματιού, υπερύθρων, η εμπρόσθια κάμερα 8Mpixel και ένας δέκτης.

Στο πίσω μέρος των S8 θα βρίσκονται το φλας της κύριας κάμερας, ένας αισθητήρας καρδιακού παλμού, η κυρίως κάμερα που παραμένει στα 12Mpixel και ένας αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος.

Αν και θα διαφέρει η διαθεσιμότητα από χώρα σε χώρα, τα διαθέσιμα χρώματα θα είναι χρυσό, ασημί, μαύρο, ματ μαύρο, «ορχιδέα» και ροζ.

Τη θέση της υποδοχής microUSΒ λέγεται ότι θα πάρει η υποδοχή USB 3.1 Type C.

Δείτε το βίντεο της Samsung που προαναγγέλλει το S8:


Φημολογείται επίσης πως και οι δύο συσκευές θα μπορούν να τεθούν σε PC Mode, δηλαδή να τα χειριστεί ο χρήστης με σύνδεση σε PC αφού τοποθετηθούν σε ένα ειδικό σταθμό βάσης (dock), το οποίο εκτιμάται ότι θα πωλείται ξεχωριστά ως αξεσουάρ.

tech.in.gr