Η Παρί Σ.Ζ δεν έμεινε τελικά αδρανής σε σχέση με την διαιτησία του Γερμανού, τουρκικής καταγωγής, Ντενίς Αϊτεκίν ,στην ήττα (6-1) από την Μπαρτσελόνα, αφού έκανε επίσημη καταγγελία στην UEFA, που περιλαμβάνει αναλυτικά όλα τα λάθη του, που έβλαψαν την γαλλική ομάδα. Τα σχετικά έγγραφα που αναφέρονται σε οκτώ λάθη, συνοδεύει και ένα βίντεο, όπως επίσης και γνώμες διεθνών διαιτητών αλλά και δημοσιεύματα από τα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Ισπανίας.

Η γαλλική ομάδα δεν αμφισβητεί την υπόθεση πρόκριση , ούτε ζητάει επανάληψη του αγώνα (παρά μια αναφορά για περίπου 250.000 υπογραφές), αλλά εκφράζει τη λύπη της για την επιλογή ενός διαιτητή που θεωρεί ανεπαρκή,έχοντας επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Οι οκτώ φάσεις:

1. Το χέρι του Μασεράνο: ο διαιτητής ήταν στα 18 μέτρα και είχε καλή οπτική γωνία για να σημειώσει την παράβαση.

2. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πικέ: ο γαλλικός σύλλογος πιστεύει ότι στο 41’ σε μαρκάρισμα του Πικέ στον Καβάνι, ο Ισπανός έπρεπε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί.

3. Το πρώτο πέναλτι της Μπαρτσελόνα: ο αμυντικός της Παρί Σ.Ζ έπεσε με το κεφάλι κάτω χωρίς να μετακινηθεί, ενώ ο Νειμάρ σκόνταψε. Ο διαιτητής βρισκόταν στα 15 μέτρα όμως η ποινή επισημάνθηκε από τον βοηθό, με καθυστέρηση 17,20 δευτερόλεπτα.

4. Η κλωτσιά του Νειμάρ: ενώ το σκορ ήταν 3-1 ο Νειμάρ κλώτσησε από πίσω τον Μαρκίνιος. Ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη, αλλά οι Παριζιάνοι ισχυρίζονται ότι ήταν κόκκινη κάρτα. Ο Νειμάρ στη συνέχεια σημείωσε δύο γκολ.

5. Το πέναλτι που ζήτησε ο Σουάρες: ο Ουρουγουανός σε μία ελάχιστη επαφή με τον Βεράτι έπεσε κάτω. Ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη. Ήταν η πρώτη εξαπάτηση του Σουάρες.

6. Το χέρι του Πικέ: οι Γάλλοι ισχυρίζονται ότι στο 68’ σε μία προσπάθεια του Ντι Μαρία η μπάλα βρήκε το χέρι του Πικέ, φάση που ίσως ήταν πέναλτι.

7. Πέναλτι και κόκκινη στο Μασεράνο: Ο Αργεντινός ανέτρεψε τον Ντι Μαρία, ήταν τελευταίος και ήταν κόκκινη και πέναλτι. Μετά το ματς ο Μασεράνο το παραδέχθηκε: «Ηταν φάουλ στο Ντι Μαρία, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που προκριθήκαμε».

8. Το ανύπαρκτο πέναλτι στον Σουάρες: το σκορ ήταν 4-1, πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Σουάρες μέσα στην μεγάλη περιοχή, κτυπάει την μπάλα πρώτα με το στήθος, μετά με το κεφάλι και ο διαιτητής δίνει πέναλτι, αντί για μία δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σουάρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ