Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κέλι Αν Κόνγουεϊ: Μην υποτιμήσουμε «κοριούς» σε φούρνους μικροκυμάτων

Κέλι Αν Κόνγουεϊ: Μην υποτιμήσουμε «κοριούς» σε φούρνους μικροκυμάτων

Το επιτελείο του Λευκού Οίκου έχει αρχίσει να τα γυρίζει σχετικά με την υπόθεση των «κοριών» που είχε βάλει ο Ομπάμα στον Τραμπ, και η πλέον διάσημη αυτού του επιτελείου, η Κέλι Αν Κόνγουεϊ, το πήγε ένα βήμα παρακάτω: «δεν είναι μόνο οι κοριοί, εδώ πλέον υπάρχουν και φούρνοι μικροκυμάτων που γίνονται κάμερες». Σαφής.

Το επιτελείο του Λευκού Οίκου έχει αρχίσει να τα γυρίζει σχετικά με την υπόθεση των «κοριών» που είχε βάλει ο Ομπάμα στον Τραμπ, και η πλέον διάσημη αυτού του επιτελείου, η Κέλι Αν Κόνγουεϊ, το πήγε ένα βήμα παρακάτω: «δεν είναι μόνο οι κοριοί, εδώ πλέον υπάρχουν και φούρνοι μικροκυμάτων που γίνονται κάμερες». Σαφής.

Όταν ρωτήθηκε από πρωινή εκπομπή του ABC για το περίφημο Tweet του Τραμπ ότι ο Ομπάμα παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του προτού μετακομίσει από το Μανχάταν στην Ουάσινγκτον, η Κέλι Αν αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν έχει στη διάθεσή της στοιχεία για την καταγγελία.

Είπε όμως ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου εξετάζει την υπόθεση.

Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Record του Νιου Τζέρσεϊ, η Κόνγουεϊ εξήγησε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι να παρακολουθήσει ο ένας τον άλλον, δυστυχώς. Και αυτό περιλαμβάνει φούρνους μικροκυμάτων που μετατρέπονται σε κάμερες. Είναι από τα γεγονότα της σύγχρονης ζωής.»

Το θέμα με τα μικροκύματα προκάλεσε αντιδράσεις και όταν ρωτήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ABC, είπε ότι η παρατήρηση ήταν γενική και δεν αφορούσε τη συγκεκριμένη καταγγελία για τον Πύργο του Τραμπ.

Πάντως, η ίδια στήριξε τις θέσεις της για νέες πιο εξελιγμένες μεθόδους παρακολούθησης, στις πρόσφατες αποκαλύψεις που έκαναν τα Wikileaks σχετικά με τα υπερόπλα που χρησιμοποιεί η CIA.

Βέβαια, στις αποκαλύψεις δεν υπάρχουν αναφορές σε φούρνους μικροκυμάτων, αλλά στο κατασκοπευτικό κακόβουλο λογισμικό που είχε αναπτύξει η Υπηρεσία με στόχο να προσβάλει φορητές συσκευές με λειτουργικά συστήματα Windows, Android, iOS, OSX και Linux υπολογιστές, όπως και routers.

Συσκευές της Samsung, HTC και Sony, μεταξύ άλλων, φέρεται να είχαν προσβληθεί με αποτέλεσμα η CIA να έχει πρόσβαση σε μηνύματα στα whatsapp, Signal, Telegram and Weibo μεταξύ άλλων.

* Στο γνωστό περιοδικό Wired γράφτηκε πάντως άρθρο με τίτλο: «Να μας συγχωρείς, Κέλι Αν Κόνγουεϊ, αλλά οι φούρνοι μικροκυμάτων δεν μπορούν να μας κατασκοπεύουν. Για πολλούς λόγους».

Αλλά και ο Πιτ Σόουζα, ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου επί Ομπάμα είχε κάτι να πει. Σημειώνεται ότι ο ίδιος εδώ και καιρό σχολιάζει την προεδρία Τραμπ μέσω των φωτογραφιών του.

Αυτό που κάνει είναι να ανεβάζει στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφίες από τα ταξίδια και τις δραστηριότητες τα χρόνια του Μπαράκ Ομπάμα.

Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει τις ομοιότητες και κυρίως τις διαφορές μεταξύ των δύο προέδρων. Τώρα ανέβασε αυτή τη φωτό:

Αποστάσεις από τις καταγγελίες Τραμπ πήρε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, ο οποίος εξήγησε ότι ο Τραμπ δεν αναφερόταν συγκεκριμένα στον προκάτοχό του, ενώ τα όσα έγραψε σε εκείνο το Tweet, είχαν να κάνουν με «παρακολούθηση και άλλες δραστηριότητες».

Ο Λευκός Οίκος ουδέποτε έδωσε στις αρμόδιες Αρχές περισσότερα στοιχεία για την καταγγελία και το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για τη συγκέντρωση στοιχείων.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από την αρμόδια Επιτροπή του Κογκρέσου. Η σχετική προθεσμία έληγε στις 20 Μαρτίου, αλλά το υπουργείο είπε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024