Μετά από 25 χρόνια παρουσίας, τα κινηματογραφικά βραβεία του MTV αποφάσισαν να επανεφεύρουν τον εαυτό τους. Για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχουν κατηγορίες που θα είναι αφιερωμένες σε τηλεοπτικές σειρές και τα βραβεία θα ονομαστούν «Κινηματογραφικά και Τηλεοπτικά Βραβεία MTV».

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου και θα μεταδοθεί ζωντανά (αντίθετα με τις προηγούμενες χρονιές).

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι φετινές αλλαγές θα βοηθήσουν τα βραβεία, καθώς γνωστά ονόματα από τηλεοπτικές σειρές θα ενισχύσουν την τελετή απονομής. Τα βραβεία απονέμονται στην έναρξη της εκστρατείας για τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy, γεγονός που σημαίνει ότι αρκετοί σταρ θα έδειχναν ενδιαφέρον να παραστούν στην τελετή απονομής.

Της τελετής απονομής θα προηγηθεί ένα ολοήμερο φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει μουσική, ξεχωριστούς καλεσμένους και αφίξεις στο κόκκινο χαλί.

Η πρώτη απονομή των βραβείων έγινε τον Ιούνιο του 1992 και σύντομα συνδέθηκε με τα μεγάλα μπλοκμπάστερ που δεν έκαναν την εμφάνισή τους στις μεγάλες βραβεύσεις. Αργότερα το σόου μεταφέρθηκε τον Απρίλιο, ενώ φέτος μεταφέρεται και πάλι Μάιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ