Στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, επιστρέφει μετά από 12 χρόνια το «Θεσσαλικό Θέατρο» και θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ με την τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου και σε συμπαραγωγή του Θεσσαλικού με το Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το «Θεσσαλικό Θέατρο» και την Λάρισα, χαρακτήρισε την εξέλιξη, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος ανακοίνωσε τη συμμετοχή του «Θεσσαλικού» στο φεστιβάλ, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα και την πρόεδρο του «Θεσσαλικού Θεάτρου» Βιβή Τσεκούρα.

Η πρόταση έγινε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Ειδικότερα θα δοθούν δυο παραστάσεις στην Επίδαυρο, μία στο Ηρώδειο, δύο στη Λάρισα και εξετάζεται το ενδεχόμενο της περιοδείας και της συμμετοχής σε διάφορα άλλα φεστιβάλ.
Ο Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι είναι μια πολύ σοβαρή πρόταση και αποτελεί τιμή για την Λάρισα και το «Θεσσαλικό Θέατρο» η πρόταση συμμετοχής σ’ ένα ιστορικό θεσμό όπως το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, «σε μια περίοδο που πολλά ΔΗΠΕΘΕ φθίνουν».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, όπου διαμορφώθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, αφού τόνισε ότι «το πρώτο ΔΗΠΕΘΕ που πάτησε το πόδι του στο αργολικό θέατρο, ήταν το 1988, το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας – Θεσσαλικό Θέατρο, γράφοντας χρυσές σελίδες στην ιστορία ελληνικού θεάτρου με την Ηλέκτρα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου». Ο Πάνος Σάπκας συμπλήρωσε πως, «σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών, το δικό μας ΔΗΠΕΘΕ κρατήθηκε, και επιτελεί τους σκοπούς του ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς, ενώ σήμερα ήρθε η ώρα να ξαναπάμε στην Επίδαυρο και να ξαναγράψουμε ιστορία».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον σκηνοθέτη Έκτορα Λυγίζο, τονίζοντας πως «για να αλλάξουν τα πράγματα, για να συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, χρειάζεται να τολμάμε, χρειάζεται να δείχνουμε εμπιστοσύνη στους νέους και ταλαντούχους ανθρώπους. Χρειάζεται να έχουμε όραμα, πατώντας καλά στο παλιό και ατενίζοντας το καινούριο».

Η πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου Βιβή Τσεκούρα, συμπλήρωσε πως το Θεσσαλικό Θέατρο, επιστρέφει στην Επίδαυρο, μετά από 12 χρόνια απουσίας, αφού η τελευταία συμμετοχή του ήταν το 2005, με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.
Η Βιβή Τσεκούρα, χαρακτήρισε τιμητική την καλλιτεχνική πρόταση προς το ΔΗΠΕΘΕ για συμπαραγωγή από το Φεστιβάλ Αθηνών, που μετά την ανάληψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή από το Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, απέκτησε νέα φυσιογνωμία και βηματισμό και ανέτρεψε το κλίμα αβεβαιότητας, που επικρατούσε.
Επίσης, συμπλήρωσε πως το «Θεσσαλικό Θέατρο» επελέγη για δύο λόγους. «Πρώτον γιατί έχει εμπειρία στην αρχαία τραγωδία, καθώς βραβεύτηκε και σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο και δεύτερον, γιατί αυτή η δημοτική αρχή, έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στον Πολιτισμό έμπρακτα, αλλά και ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης με πολλαπλές ενέργειες και δράσεις στηρίζει το θέατρο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

entertainment.in.gr