Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ξεκινά μια νέα σειρά παρατηρήσεων του νυχτερινού ουρανού σε συνδυασμό με μουσικές εκδηλώσεις, υπό τον τίτλο «Μουσικοί Αστερισμοί».

Αστρονομικά και μουσικά μονοπάτια μας οδηγούν στον λόφο της Πνύκας και στο τηλεσκόπιο Δωρίδη για να κατευθυνθούμε από τους ήχους της μουσικής στη θέαση αστερισμών του ανοιξιάτικου και καλοκαιρινού ουρανού, καθώς και στην παρατήρηση ουρανίων αντικειμένων μέσα από το ιστορικό τηλεσκόπιο.

Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 20:30
«Στον Αστερισμό της Λύρας»
Λίγο πριν την εαρινή ισημερία, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε την Άνοιξη. Ένα αστρικό ταξίδι στην ησυχία και στην συναισθηματική ελευθερία της διάχυσης των δονήσεων, θα φωτίσει την σιωπή στον Λόφο της Πνύκας, αποκαλύπτοντας έναν ηχητικό ορίζοντα με επιλογές απ’ την μουσική, του τσελίστα και λυράρη Γιώργου Καλούδη: Truth, On The Wind, αυτοσχεδιασμοί κι ανέκδοτες συνθέσεις.

Γιώργος Καλούδης: βιολοντσέλο, 4-χορδη κρητική λύρα, live-loop-recording, effects.

Ακολουθεί παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

Κυριακή 23 Απριλίου, ώρα 20:30

«Jazz & Baroque Αστερισμοί»
Μια μουσική συνάντηση ανάμεσα στις κιθάρες του Τηλέμαχου Μούσα, την αυθεντική jazz φωνή της Νάσιας Γκόφα, και του σολίστα του μουσικού πριονιού Νίκου Γιούσεφ. Μια συναυλία όπου τα jazz standards μεταλλάσσονται σε Ariae Antiquae και το αντίστροφο. Ο Claudio Monteverdi φλερτάρει με τον Duke Ellington και το Summertime ενορχηστρώνεται για δύο μουσικά πριόνια. Οι τρεις τους ως ένα σώμα με μια ακουστική διάθεση μιξάρουν τα ηχοχρώματα και δημιουργούν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Μαζί τους συμπράττει η σοπράνο Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού με τραγούδια του 16ου αιώνα. Ηχογραφημένοι ήχοι από το διάστημα ενσωματώνονται στις ενορχηστρώσεις.

Ακολουθεί παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

Απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίων.
Τηλ: 2103490160 και 2103490036
(Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 15:00)

entertainment.in.gr