Το φθινόπωρο πρόκειται να αρχίσει να διατίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρώτο τζιν σακάκι της Levi’s που επικοινωνεί με το smartphone στο τσεπάκι του για να επιτρέψει στον άνθρωπο που το φοράει να ακούσει μουσική, να ενημερωθεί για τις κλήσεις του ή να λάβει οδηγίες από τους χάρτες. Το Levi’s Commuter Trucker Jacker είναι το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας της Levi’s με την Google και συγκεκριμένα του Project Jacquard για την ενσωμάτωση αισθητήρων και τεχνολογίας δικτύωσης στα ρούχα.

To έξυπνο σακάκι της Levi’s θα πωλείται αντί 350 δολαρίων. Επιτρέπει στον άνθρωπο που το φορά να ελέγξει με ένα άγγιγμα ή ένα απαλό χτύπημα στο αριστερό του μανίκι το smartphone του. Η Google φρόντισε να ενσωματώσει στις ίνες του υφάσματος τους απαραίτητους αισθητήρες -που μπορεί να πλένεται χωρίς βλάβη σε αυτούς- ενώ η ασύρματη επικοινωνία με το smartphone γίνεται μέσω Bluetooth, το οποίο προσαρτάται -και αφαιρείται πριν από το πλύσιμο- από το τζάκετ.

Εντούτοις, το πρώτο έξυπνο τζάκετ της Levi’s δεν είναι φορτωμένο με έξυπνες λειτουργίες (από το συνοδευτικό app), καθώς οι ερευνητές της Google συνεχίζουν τις εξαντλητικές δοκιμές πριν προσθέσουν πλήθος λειτουργιών στο ύφασμα.

Διαβάστε περισσότερα για την λεγόμενη wearable computing στο tech.in.gr:

  • Ενδύματα με τσιπ της Intel σε επίδειξη μόδας στην Νέα Υόρκη:
  • Ένα φόρεμα που αλλάζει όψη όταν η αδρεναλίνη ή το άγχος ξεπερνούν τα όριά σας, και ένα αθλητικό σουτιέν που ανοίγει διεξόδους που θα σας δροσίσουν όταν η θερμοκρασία -για οποιοδήποτε λόγο- ανεβαίνει θέλει να προσθέσετε η Intel στην γκαρνταρόμπα σας. Οι γυναίκες λάτρεις της τεχνολογίας αποκτούν έτσι δύο μοναδικά κομμάτια με το νεότευκτο τσιπ Intel Curie, μεγέθους όσο ένα κουμπί.

Έτσι, το τζάκετ των 350 δολαρίων απευθύνεται κυρίως σε ποδηλάτες που θα έβρισκαν πρακτικό να αλλάξουν το τραγούδι που ακούν, να λάβουν οδηγίες προς τον προορισμό τους ή να ενημερωθούν -και να απορρίψουν- μια τηλεφωνική κλήση ακουμπώντας στιγμιαία το μανίκι τους.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο:

tech.in.gr