Ο Γιώργος Αλτής εμπνέεται από τον αρχαίο ποταμό Ηριδανό και μας παρουσιάζει το ομώνυμο λαϊκό τραγούδι του με τη συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και του Γιάννη Γιοκαρίνη.

Οι στίχοι του τραγουδιού από τον Γιώργο Σαλεμή (σε σύνθεση Γιώργου Αλτή), εξιστορούν το παρελθόν και το παρόν του ποταμού Ηριδανού με χιούμορ αλλά και προβληματισμό για το μέλλον. Το κομμάτι περιλαμβάνεται στο CD «Ντρίγκι ντρίκι χοπ».

Παράλληλα ο Γιώργος Αλτής συνεχίζει και τον Μάρτιο τις εμφανίσεις του κάθε Κυριακή μεσημέρι στις «Χίλιες και δύο νύχτες» (Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, 2103317293).

Στίχοι
Κάτω στο μοναστηράκι
και στις ράγες του μετρό
αν κατέβεις θα τον έβρεις
τον αρχαίο Ηριδανό.

Κάτω στο μοναστηράκι
και σε τούνελ σκοτεινό
έχουνε φυλακισμένο
τον αρχαίο ποταμό.

Δεν τον σταματούν τα τραίνα
τα ατσάλινα θεριά
ρέει αυτός όπως και πρώτα
στην κοιλάδα την παλιά.

Μες στους είκοσι αιώνες
βάρβαροι κατακτηταί
τα αγιασμένα ύδατα του
δεν πειράξανε ποτέ.

Τώρα όμως τα δικά του
του Σωκράτη τα παιδιά
τον βρωμίζουν, τον παιδεύουν
και του φέρονται σκληρά.

Ένα βράδυ όμως στην Πλάκα
στην Ακρόπολη κοντά
θα μαζεψω παλληκάρια
που αγαπάνε τα νερά.

Θα μαζέψω τις νεράιδες
απ’ τις κρήνες τις παλιές
θα μαζέψω και τις κόρες
του Ερεχθείου τις ξωθιές.

Τα αδέρφια του τα δύο
το μεγάλο Κηφισό
θα τον κρύψω στο Θησείο
πλάι-πλάι στο Ιλισό.

Τα πηγάδια τα αρχαία
που τα σφάλισαν κι αυτά

  • Λίγα λόγια για τον Γιώργο Αλτή

Ο Γιώργος Αλτής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Οι γονείς του κατάγονται από τη Μικρά Ασία. Ασχολήθηκε με τη λαϊκή μουσική και το μπουζούκι από μικρή ηλικία. Δάσκαλοί του υπήρξαν ο Θέμις Παπαβασιλείου και ο Γιάννης Παλαιολόγου.

Ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου μπουζουκιών ΡΑΣΤ που εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Κύπρο. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο cd των ΡΑΣΤ όπου περιλαμβάνει και μια ορχηστρική σύνθεση του Γιώργου Αλτή. Το 2005 κυκλοφόρησε ως συνθέτης το πρώτο του προσωπικό cd «Ας την αγάπη να σε σκοτώσει» με ερμηνεύτρια τη Χαρά Πομώνη.

Το 2009 κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του cd «Λέει η ζωή» με ερμηνεύτριες τις Φωτεινή Βελεσιώτου, Μαρία Κώττη Αννα Καραγεωργιάδου, Μαριλλένα Λευκιμμιάτη και τον ίδιο. Εργάζεται ως μουσικός από 15 ετών. Συνεργάστηκε σε συναυλίες και νυχτερινά κέντρα με τους Γρηγόρη Μπιθικώτση, Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαίρη Μαράντη, Λιζέτα Νικολάου, Γιάννη Ντουνιά, Γιάννη Μωραΐτη κ.ά.

Αρθρογράφησε σε πολλά περιοδικά και κυρίως στο Μετρονόμο στη στήλη «Πίσω από τα όργανα» από το 2000. Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Οκτώ Λαϊκά Πορτρέτα» από το περιοδικό «Λαϊκό Τραγούδι» και το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Λαϊκά Πορτρέτα» από το περιοδικό Μετρονόμος.

entertainment.in.gr