Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών Tesla μπορεί να λύσει σε μόλις 100 μέρες τις ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας που μαστίζουν την πολιτεία της Νοτίου Αυστραλίας, λέει το φιλόδοξο αφεντικό της εταιρείας.

Η μάλλον ασυνήθιστη ιστορία ξεκίνησε όταν στέλεχος της Tesla δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να εγκαταστήσει σε 100 μέρες μπαταρίες με συνολική χωρητικότητα 100-300 MWhr, αρκετή για να τροφοδοτήσει μια μικρή πόλη για μερικές μέρες.

Διαβάστε επίσης:

Λίγο αργότερα, ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ ρωτήθηκε στο Twitter πόσο σοβαρά έπαιρνε την προσφορά.

«Η Tesla θα έχει έτοιμο το σύστημα σε 100 μέρες από την υπογραφή του συμβολαίου, αλλιώς θα το προσφέρει δωρεάν. Πόσο σοβαρό σου φαίνεται αυτό;» απάντησε ο Μασκ.

Πρόσθεσε ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι 250 δολάρια ανά KWhr.

Η αντίδραση από πλευράς της Νοτίου Αυστραλίας δεν άργησε να έρθει: «Ας μιλήσουμε!» έγραψε στον Μασκ η βουλευτής των Πρασίνων στην πολιτεία Σάρα Χάνσον-Γιανγκ.

Αλλεπάλληλα μπλακάουτ μαστίζουν τη Νότιο Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο και έχουν οδηγήσει σε πολιτική κρίση.

Όπως επισημαίνει το BBC, η Tesla μόλις λάνσαρε την οικιακή μπαταρία Powerwall 2 στην Αυστραλία, τη μεγαλύτερη αγορά για φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης.

Η εταιρεία ετοιμάζεται επίσης να λανσάρει φωτοβολταϊκά κεραμίδια που συνδέονται με το Powerwall για την κάλυψη των οικιακών αναγκών και φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ