Το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Μαρτίου το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών, CineDoc Kids, προβάλλει δυο ξεχωριστές ταινίες στον κινηματογράφο Δαναό.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου, προβάλλεται η βραβευμένη νορβηγική ταινία «Ο Τερματοφύλακας της Λίβερπουλ». Η ταινία διηγείται την ιστορία του δεκατριάχρονου Τζο, που είναι καλός μαθητής, αλλά μοιάζει πεπεισμένος ότι η ζωή είναι επικίνδυνη. Για να επιβιώσει στο σχολείο, πρέπει να αποφύγει πολλά εμπόδια: τα πειράγματα των συμμαθητών, τα επικίνδυνα αθλήματα και τα όμορφα κορίτσια. Όμως μια μέρα, μια νέα μαθήτρια εμφανίζεται στην τάξη, και όλα αλλάζουν. Η μεγάλη ευκαιρία του Τζο για να αλλάξει τη ζωή του είναι να αποκτήσει το πιο σπάνιο αυτοκόλλητο ποδοσφαιριστή της χρονιάς – αν όντως αυτό υπάρχει.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο κινηματογράφου με τον σκηνοθέτη Πιέρρο Ανδρακάκο.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου η ταινία «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» παρουσιάζει τη συγκλονιστική ιστορία της 13χρονης Άννας, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο που αποτελεί μία πραγματική βίβλο για εκατομμύρια αναγνώστες στον κόσμο.

Η ταινία διηγείται την ιστορία της Άννα Φρανκ που αναγκάζεται να κρυφτεί σε κάποιο σπίτι του Άμστερνταμ με την οικογένειά της, για να αποφύγουν την απέλαση από τους Ναζί, ξεκινώντας τότε μια μεγάλη περίοδος απομόνωσης. Η Άννα εκμυστηρεύεται τις σκέψεις της στο ημερολόγιό της. Η ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συνδυάζει τους συγκλονιστικούς μονολόγους της με χαρισματικές ερμηνείες και προσφέρει μια νέα, μοναδική ματιά στον κόσμο της Άννας – και τον δικό μας.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος.

Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, παιδιά από την 13μελή παιδική επιτροπή του CineDoc Kids θα βρίσκονται στον κινηματογράφο Δαναό για να καλωσορίσουν το κοινό και να παρουσιάσουν τις ταινίες.

Η παιδική κριτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από παιδιά γυμνασίου και λυκείου από σχολεία της Αττικής, που έχουν επιλεγεί και συμμετέχουν ενεργά στην αξιολόγηση των ταινιών του φεστιβάλ και στη βράβευση της καλύτερης ταινίας.

Η ανακοίνωση του βραβείου Καλύτερης Ταινίας CineDoc Kids θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό.

Το CineDoc Kids πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των πρεσβειών της Σουηδίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ώρα προβολών: 16.00
Τιμή εισιτηρίου: 6€
Τιμή εισιτηρίου ομαδικού/οικογενειακού +4 άτομα: 4€

Το CineDoc Kids εντάσσεται στο πρόγραμμα του CineDoc (Σεπτέμβριος 2016 – Μάιος 2017) που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό. Το CineDoc προβάλλει από το 2009 βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινημτογράφο Δαναό, τον Δήμο Βόλου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CineDoc Kids:
www.cinedoc.gr | [email protected] | 2107211073

entertainment.in.gr