Η Microsoft θα επιτρέψει στους χρήστες των Windows 10 να επιλέγουν οι ίδιοι πότε θα γίνεται η εγκατάσταση ενημερώσεων στο λειτουργικό σύστημα και θα πάψει να τους αιφνιδιάζει με τις μη αναμενόμενες επανεκκινήσεις του υπολογιστή τη λάθος στιγμή. Τον Απρίλιο μετά την εγκατάσταση του Creators Update, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν Snooze.


Με τις αλλαγές που προωθούνται από την ενημέρωση αυτή, οι χρήστες θα αποκτήσουν αρκετές νέες επιλογές για να προγραμματίσουν πότε θα γίνεται η εγκατάσταση ενημερώσεων.

  • Για παράδειγμα, ο χρήστης των Windows 10 Creators Update θα είναι σε θέση να ορίσει πότε ακριβώς θα γίνει η ενημέρωση («Pick a time»), να επανακαθορίσει το χρόνο αυτό, εάν η αρχική του εκτίμηση αποδειχτεί λιγότερο βολική ή ακόμα να πατήσει Snooze.
  • Tο Snooze επιτρέπει στον χρήστη να θέσει σε παύση την διαδικασία ενημέρωσης του συστήματος επί τρεις ημέρες.
  • Επιπλέον, ο χρήστης θα μπορεί να διευρύνει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο υπολογιστής του θεωρείται ενεργός (Active Hours), ώστε να αποτρέψει τα Windows να εγκαταστήσουν μια ενημέρωση ή να κάνουν reboot όταν ο υπολογιστής έχει οριστεί ότι τις ώρες αυτές πρέπει να είναι διαθέσιμος για χρήση.

Με το Creators Update αναμένονται επίσης περισσότερες επιλογές για τον έλεγχο της συλλογής προσωπικών στοιχείων από τα Windows 10. 

Στις 26 Οκτωβρίου 2016, η Microsoft ανακοίνωσε ότι, όταν 400 εκατομμύρια υπολογιστές εγκαταστήσουν το Creators Update στα Windows 10 θα μπορούν να κάνουν λήψεις 3D, να τυπώνουν σε 3D και να κοινοποιούν τις τρισδιάστατες δημιουργίες τους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το νέο Paint, Paint 3D στο tech.in.gr

    • Ξέρατε ότι… Ο Ευγένιος Κασπέρσκι μηνύει «θυμωμένος» αλλά και «τρομαγμένος» την Microsoft για αθέμιτο ανταγωνισμό, ισχυριζόμενος πως η εταιρεία είναι σε θέση στα Win10 να αποκόπτει την πρόσβαση σε εφαρμογές τρίτων και να βάζει στη θέση τους τα δικά της προϊόντα. Απειλείται η ελευθερία επιλογών και η δυνατότητα χρήσης πιο ποιοτικών προϊόντων, κατά τον Κασπέρσκι.
    Ανθή Παναγιωτάκη

    tech.in.gr