Η επιτροπή δεοντολογίας της ΔΟΕ άρχισε να εξετάζει καταγγελίες για πληρωμές που αφορούν ένα εξέχον μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, λίγο πριν από την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε συνεδριαση της ΔΟΕ στην Κοπεγχάγη το 2009.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» έγραψε ότι εισαγγελείς ερευνούν την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών στον παλαίμαχο σπρίντερ από τη Ναμίμπια και νυν μέλος της ΔΟΕ και της IAAF, Φράνκι Φρέντερικς, καθώς και στον Πάπα Μασάτα Ντάκ, γιο του πρώην προέδρου της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για δωροδοκία και υπεξαίρεση σε έρευνες που διεξάγονται για υποθέσεις κατά την διάρκεια της ηγεσίας του στη διεθνή ομοσπονδία στίβου.

«Η ΔΟΕ παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην αποσαφήνιση αυτής της κατάστασης, σε συνεργασία με τη γαλλική εισαγγελία» αναφέρει η Επιτροπή δεοντολογίας της ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά τον κ. Φρέντερικς, ενημέρωσε τη ΔΟΕ και εξήγησε την κατάσταση και τόνισε την αθωότητά του αμέσως μετά την επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο της Le Monde.

Η ΔΟΕ εμπιστεύεται τον κ. Φρέντερικς ότι θα προσκομίσει όλα τα στοιχεία για να αποδείξει την αθωότητά του απέναντι στους ισχυρισμούς της εφημερίδας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ