Η Samsung Electronics ανακοίνωσε το νέο Gear VR με χειριστήριο που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Oculus – πρόκειται για το πρώτο Gear VR της εταιρείας με χειριστήριο. Έτσι, «είναι πιο εύκολο να απολαύσετε τις εμπειρίες Gear VR», υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Το Gear VR με χειριστήριο διαθέτει 42mm φακούς με 101° FOV (Πεδίο θέασης), καθώς και προηγμένη τεχνολογία για να μειώνει την πρόκληση ζάλης. Το Samsung Gear VR με χειριστήριο υποστηρίζει θύρες micro USB και USB Type-C με ένα μετατροπέα. Επιπλέον, το Gear VR διαθέτει ένα ενσωματωμένο λουράκι για το χειριστήριο, όταν αυτό δεν χρησιμοποιείται.

  • Η πλέον πρόσφατη έκδοση του Samsung Gear VR είναι συμβατή με τα Galaxy S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 και S6 edge.

To νέο Samsung Gear VR θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στις αρχές Απριλίου και θα διατίθεται στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της Samsung.

Το χειριστήριο διαθέτει εργονομικό, κυρτό σχεδιασμό, προσφέροντας άνετο χειρισμό με το ένα χέρι και καλύτερη διαδραστικότητα, κυρίως όμως ελαχιστοποιεί την κίνηση του κεφαλιού και έτσι κάνει πιο άνετη την εμπειρία χρήσης.

Επιπλέον, το χειριστήριο προσφέρει στους χρήστες τα ακόλουθα:

  • Πολλές διαφορετικές κινήσεις: Το touchpad στο χειριστήριο επιτρέπει διάφορες μορφές κίνησης, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να δείξεις, να μεταφέρεις, να γείρεις προς διάφορες κατευθύνσεις, να «πυροβολήσεις» και πολλά ακόμη. Επιπλέον, υπάρχει πλήκτρο trigger (σκανδάλη).
  • Ελάχιστη κίνηση για μεγαλύτερη χρήση – Τα πλήκτρα Home, Volume και Back που βρίσκονται στο χειριστήριο δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν όλα όσα χρειάζονται σε κοντινή απόσταση, έτσι ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στο περιεχόμενο.
  • Ασφαλής σχεδιασμός για άνετο παιχνίδι – Το χειριστήριο διαθέτει λουράκι που δένει στον καρπό για ασφαλή κίνηση κατά τη διάρκεια των πιο δραστήριων κινήσεων.

«Στη Samsung βασικό μέλημά μας είναι να καθορίζουμε και να ξεπερνάμε τα πρότυπα των VR εμπειριών, δημιουργώντας εμπειρίες υψηλής ποιότητας ακόμα πιο εύκολα προσβάσιμες», δήλωσε ο Younghee Lee, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Το Gear VR με χειριστήριο επεκτείνει το VR οικοσύστημά μας, βοηθώντας τους καταναλωτές να απολαύσουν ακόμη πιο καθηλωτικό VR περιεχόμενο – είτε πρόκειται για παιχνίδια είτε για videos».

Ξέρατε ότι…  To Gear VR χρησιμοποιείται ως τώρα με το χειριστήριο του Xbox (επίσημη υποστήριξη) και με το χειριστήριο του PS4 (τουλάχιστον):

Διαβάστε στο tech.in.gr:

tech.in.gr