Θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί την Όπρα Γουίνφρεϊ, πασίγνωστη αμερικανίδα παρουσιάστρια ψυχαγωγικών και «ανθρώπινων» εκπομπών, υποψήφια για πρόεδρο των ΗΠΑ; Σε κανονικές συνθήκες, μάλλον όχι. Αλλά επειδή, τελικά, κανονικές συνθήκες δεν υπάρχουν, η ίδια απαντά πλέον στο ερώτημα λέγοντας πως «πλέον, όλα γίνονται»…

H «Όπρα» (όπως την λένε, με το μικρό της, όλοι στις ΗΠΑ) ήταν προσκεκλημένη σε εκπομπή του Bloomberg, και ο οικοδεσπότης την ρώτησε αν έχει σκεφτεί να αξιοποιήσει τη δημοφιλία της βάζοντας υποψηφιότητα για το Λευκό Οίκο.

«Βασικά, ποτέ δεν πίστευα πως κάτι τέτοιο… ποτέ δεν εξέτασα αυτή τη συζήτηση ως πιθανότητα» απάντησε η Όπρα, μετά από παύση.

«Όχι, αυτό δεν πρόκειται να γινόταν, αλλά θέλω να πω, κάποτε όντως πίστευα ότι, για όνομα, πρέπει να ξέρεις τόσα πράγματα για να γίνεις πρόεδρος των ΗΠΑ» συνέχισε. Το υπονοούμενο ήταν σαφές -αυτές οι εποχές πια έχουν περάσει ή, τουλάχιστον, αυτή η εκτίμηση έχει διαψευστεί.

Ο οικοδεσπότης συνέχισε ρωτώντας την, ρητορικά, αν «είναι σαφές ότι δεν χρειάζεται κανείς κυβερνητική εμπειρία για να εκλεγεί πρόεδρος, έτσι;» για να απαντήσει εκείνη με τη σειρά της: «Αυτό σκέφτηκα κι εγώ. Έλεγα, «Για όνομα, δεν έχω την εμπειρία, δεν ξέρω αρκετά» αλλά τώρα λέω «όου»».
Με το νόημα, «για δες, τελικά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ