Το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Μαρτίου το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών, CineDoc Kids συνεχίζει στον κινηματογράφο Δαναό με μια ταινία μυθοπλασίας και τρία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης.

Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο παιδιά από την 13μελή παιδική επιτροπή του CineDoc Kids θα βρίσκονται στον κινηματογράφο Δαναό για να καλωσορίσουν το κοινό και να παρουσιάσουν τις ταινίες. Η παιδική κριτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από παιδιά γυμνασίου και λυκείου από σχολεία της Αττικής, που έχουν επιλεγεί και συμμετέχουν ενεργά στην αξιολόγηση των ταινιών του φεστιβάλ και στη βράβευση της καλύτερης ταινίας.

Η ανακοίνωση του βραβείου Καλύτερης Ταινίας CineDoc Kids θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό.
Το CineDoc Kids πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των πρεσβειών της Σουηδίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Αναλυτικά οι ταινίες του διημέρου 4 & 5/03

Απόλυτα Αληθινή Αγάπη (Totally True Love) ηλικίες: 10+
Σκηνοθεσία: Anne Sewitsky / 80’ / 2010 / Νορβηγία

Ο δεκάχρονος Γιέργκεν είναι το νέο πρόσωπο στο σχολείο της Άννε. Όλα τα κορίτσια είναι ερωτευμένα με τον Γιέργκεν, όμως η Άννε είναι πρόθυμη να προχωρήσει περισσότερο από τον καθένα για να τον κερδίσει. Στο όνομα της αγάπης όλα επιτρέπονται…
Στα νορβηγικά με ελληνικούς υπότιτλους

Βαρικέλλα (Varicella) ηλικίες: 9+
Σκηνοθεσία: Victor Kossakovsky / 25’ / 2015 / Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ρωσία

Δύο ταλαντούχες αδελφές, η Νάστια (13) και η Πολίνα (7), φοιτούν στη φημισμένη Ρωσική Ακαδημία Μπαλέτου, μετά από μια επίπονη διαδικασία επιλογής ανάμεσα σε 5.500 παιδιά. Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Victor Kossakovsky καταγράφει τη στενή σχέση των κοριτσιών που έχουν ένα κοινό όνειρο: να γίνουν κορυφαίες μπαλαρίνες.
Στα ρωσικά με ελληνικούς υπότιτλους

Τσικάρα – Ο γιος του παλαιστή Σούμο (Chikara – The Sumo Wrestler’s Son) ηλικίες: 9+
Σκηνοθεσία: Simon Lereng Wilmont / 32’/ 2013 / Δανία, Ιαπωνία

Ο Τσικάρα είναι ένα δεκάχρονο αγόρι από την Ιαπωνία που θέλει όσο τίποτε άλλο να γίνει πετυχημένος παλαιστής του Σούμο, όπως ο διάσημος πατέρας του. Όλο το καλοκαίρι προπονείται εντατικά για έναν σημαντικό αγώνα Σούμο, αλλά την παραμονή του αγώνα ο νεαρός αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του και γίνεται όλο και πιο νευρικός. Θα είναι σε θέση να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να κάνει τον μπαμπά του υπερήφανο;
Στα ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους

Πρωταθλητής Ξιφασκίας (The Fencing Champion) ηλικίες: 9+
Σκηνοθεσία: Simon Lereng Wilmont / 27’/ 2014 / Δανία

Ο επτάχρονος Ρούμπεν ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μερικούς από τους καλύτερους ξιφομάχους της Ευρώπης. Στην πόλη του, στη Δανία, προπονείται μαζί του και η φίλη του Μαρί. Η ταινία καταγράφει τη σχέση των δύο νέων πρωταθλητών μέσα και έξω από την πίστα ξιφασκίας.
Στα δανέζικα με ελληνικούς υπότιτλους


Ώρα προβολών: 16.00
Τιμή εισιτηρίου: 6€
Τιμή εισιτηρίου ομαδικού/οικογενειακού +4 άτομα: 4€

Κινηματογράφος Δαναός
Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 16.00
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CineDoc Kids:
www.cinedoc.gr | [email protected] | 2107211073

entertainment.in.gr