Ο Άντον Μπάκοφ, πρώην βουλευτής του ρωσικού κοινοβουλίου είχε ένα όνειρο: να αναβιώσει την τσαρική Ρωσία σε τρία από τα 33 συνολικά νησιά που αποτελούν το Κιριμπάτι, στον Ειρηνικό. Η τοπική κυβέρνηση δεν ενθουσιάστηκε με το σχέδιο και το απέρριψε.
{{{ map }}}
Παρά το γεγονός ότι η παλινόρθωση θα είχε περισσότερο τουριστικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι στα νησιά επρόκειτο να δημιουργηθεί ένα θέρετρο για λίγους και εκλεκτούς, το τοπικό Κοινοβούλιο απάντησε αρνητικά στο σχέδιο, θεωρώντας ότι επρόκειτο για παραχώρηση σε θέμα εθνικής κυριαρχίας.

Το νησιωτικό σύμπλεγμα των 113 χιλιάδων κατοίκων χρειάζεται τις επενδύσεις και αυτή θα ήταν μια σημαντική επένδυση: σύμφωνα με τα ΜΜΕ ο Μπάκοφ επρόκειτο να δαπανήσει 350 εκατ. δολάρια.

O 51χρονος Μπάκοφ υπήρξε βουλευτής μεταξύ 2003-2007 και ηγείται του Μοναρχικού Κόμματος της Ρωσίας. Το σχέδιό του είχε και πολιτικό μήνυμα, καθώς -όπως υποστήριζε- η παλινόρθωση ήταν όνειρο πολλών Ρώσων που δεν είναι ευχαριστημένοι με την πολιτική Πούτιν.

O ίδιος έχει εντοπίσει και γαλαζοαίματο συγγενή του τελευταίου Τσάρου Νικολάου Β’. Πρόκειται για τον πρίγκιπα Καρλ Έμιχ -65 ετών σήμερα- ο οποίος μάλιστα βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος και αποκαλείται Νικόλαος Γ’.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ