Η Range Rover δημοσιοποίησε την πρώτη εικόνα μαζί με τα πρώτα στοιχεία για τη νέα, coupe SUV λογικής, προσθήκη στην γκάμα της η οποία θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Evoque και το Range Rover Sport.

Το Velar όπως θα ονομάζεται το νέο μοντέλο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση της Γενεύης και επί του παρόντος, αποκαλύπτει την γυάλινη πανοραμική οροφή του και ένα μέρος του εσωτερικού του.

Όσο για την κάπως παράξενη ονομασία του έλκει την καταγωγή της από τη δεκαετία του ’60 και στα πρώτα δοκιμαστικά πρωτότυπα Range Rover τα οποία όταν οι μηχανικοί της φίρμας έπρεπε να ονομάσουν κάπως επέλεξαν το όνομα Velar από το λατινικό «velare» που σημαίνει κρύβω-καλύπτω.

Όπως και να έχει με τις παράξενες διαδρομές της επιλογής του ονόματός του, από τεχνολογικής πλευράς, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, το Velar θα μοιραστεί την ίδια αρχιτεκτονική με το Jaguar F-Pace.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το νέο SUV της Land Rover θα αξιοποιήσει τους τετρακύλινδρους νέας γενιάς Ingenium κινητήρες της JLR καθώς και εξακύλινδρους.

auto.in.gr