Αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, αποφεύγοντας ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά το πότε: «Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη ΛΑΡΚΟ, στη Φθιώτιδα.

Ο κ. Σταθάκης, αναφερόμενος στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, τόνισε πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε παράλογες απαιτήσεις».

Έδειξε, πάντως, ιδιαίτερα αισιόδοξος λέγοντας: «Έχουμε κλείσει πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Θα κλείσει και αυτή η διαπραγμάτευση».

«Εμείς επιμένουμε ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει με τρόπο που να είναι συμβατός με τα δεδομένα που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της οικονομίας το 2017 και 2018. Θα κλείσει και με όρους για μετά το 2018 που να είναι συμβατοί με τα πραγματικά δεδομένα. Δεν θα δεχθούμε παράλογες απαιτήσεις» είπε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τις δηλώσεις βουλευτών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ περί ψήφισης ή μη μέτρων, σχολίασε: «Δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιο πρόβλημα η κοινοβουλευτική ομάδα. Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη στρατηγική. Η συμφωνία στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι θα είναι συμβατή και με τη διάθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Πάντως, ο κ. Σταθάκης απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά το κλείσιμο της αξιολόγησης, τονίζοντας: «Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ