Στο εξής, η αναπαραγωγή του ήχου θα αποτελεί την προεπιλεγμένη ρύθμιση των βίντεο που δημοσιεύουν φίλοι και Σελίδες στο Facebook. Μέχρι τώρα ο χρήστης έπρεπε να αναλάβει να ενεργοποιήσει τον ήχο για να ακούσει τι λέγεται στο βίντεο που θα επιλέξει από τη ροή των ενημερώσεών του. Η ένταση ρυθμίζεται από την συσκευή αναπαραγωγής και η προεπιλογή μπορεί να αλλάξει στο Off εάν ο χρήστης το επιλέξει από τις ανάλογες ρυθμίσεις.

Εάν για παράδειγμα, ο χρήστης έχει θέσει το τηλέφωνό του στη σίγαση, δεν θα ακουστεί ο ήχος του βίντεο που παρακολουθεί στο Facebook, παρά το γεγονός ότι από την προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη η ακρόασή του.

Μια ακόμα αλλαγή που έγινε στην αναπαραγωγή βίντεο είναι η μεγαλύτερη επιφάνεια που καταλαμβάνουν τα βίντεο που προβάλλονται κάθετα, σε Android και iOS.

Επίσης, όπως συμβαίνει ήδη στο YouTube, ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει να παρακολουθεί ένα βίντεο από τη ροή των ενημερώσεών του στο Facebook, ενώ συνεχίζει να επιθεωρεί ό,τι νέο ανέβηκε στο κοινωνικό δίκτυο. Μπορεί για παράδειγμα να σύρει το επιλεγμένο βίντεο σε μια γωνία της οθόνης και να συνεχίσει το scroll στο χρονολόγιό του. Στις συσκευές Android μάλιστα, ο χρήστης θα μπορεί να συνεχίσει να παρακολουθεί το βίντεο στο Facebook, ακόμα κι αν κλείσει το app της υπηρεσίας για να κάνει κάτι άλλο στο τηλέφωνό του.

Ενδεικτικό των προθέσεων της μεγαλύτερης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης online είναι και η ανάπτυξη ενός app του Facebook για Smart TV και συγκεκριμένα, Apple TV, Amazon Fire TV και Samsung Smart TV, με περισσότερες πλατφόρμες να ακολουθούν. Το app θα προβάλλει στην τηλεόραση ό,τι εμφανίζεται στο Χρονολόγιο, θα έχει όμως σε προβεβλημένες θέσεις βίντεο που μοιράστηκαν Φίλοι ή Σελίδες, Κορυφαία Βίντεο από όλο τον κόσμο, καθώς και Προτεινόμενα Βίντεο, μια λίστα που θα δημιουργείται από τις προτιμήσεις που εμμέσως έχει εκφράσει κάθε μέλος του Facebook.

Πρόσφατα, το ανταγωνιστικό YouTube ενεργοποίησε τη δυνατότητα προβολής αλλά και λήψης και ζωντανής μετάδοσης εικόνας/ήχου σε smartphone.

Ξέρετε…

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την τακτική του Facebook σε ότι αφορά στην Τηλεόραση:

tech.in.gr